CSÍKI SÁNDOR

CSÍKI SÁNDOR gasztronómiai szakíró, tanácsadó, foodstylist vagyok. Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban, biológia tagozaton érettségiztem. Egyetemi tanulmányaimat az ELTE Természettudományi Karán végeztem biológia és kémia szakon. Évek óta számos bormagazinnak írtam, főként hosszabb lélegzetű, elmélyültebb írásokat a magyar gasztronómiáról, borokról, s írok mind a mai napig.

Rendszeresen jelennek meg írásaim a nyomtatott sajtóban, magazinokban, hetilapokban, mint az:

IPM, Figyelő, Intelligent Life, Családi lap, Magyar Konyha, Heti Válasz, Figyelő, hvg, Borigo, Bor és Piac, Dunabor, Trade magazin, DinigGuide, stb.

Könyvek: A Larousse gastronomique enciklopédia magyar nyelvű kiadásának, a Larousse gasztronómiai lexikonnak a “Magyar konyha“ és “Magyarosan, magyar módra” címszavai (2010). “XXI. századi magyar gasztronómia” – “Az európai gasztronómia a középkortól napjainkig” és a “A molekuláris gasztronómia rövid története” című fejezetek  (2010). Közreműködőként megemlítésre kerültem Herczeg Ágnes “Borok a konyhában” című könyvében (2010). “Magyar Ki kicsoda 1990″, a gyógyszerészek szakszerkesztője (1990)

TV: A TV-Paprika receptdaráló című sorozatában a konyhakémia rész Bede Róberttel, M1/Duna TV Családbarát című műsorban főzés,
TV2 Super Mokka, HírTV Panaszkönyv (étteremkritika, tesztek), FIX TV rendszeres gasztronómiai szakértője, számtalan filmmel.

  • Videó: A Nők Lapja café (libasütés, libamáj sütés), Promontor TV
  • stb.
  • Rádió: Kossuth Rádió, Class FM, Music FM, stb.
  • Internetes portálok: Borászportál
  • Blog: FOOD&WINE, Az uniós elnökség hivatalos gasztrobloggere (2011)
  • Filmek
  • Események: Az egész Kárpát-medencére, a világra kiterjedő Nemzeti Gulyásnap ötletgazdája és szervezője.
  • Előadások: ízlelésről, ízekről, gasztronómiáról, trendekről, a gasztronómia történetéről. (Corvinus Egyetem, MOMOT Kongresszusok, stb.)
  • Tagságok:
  • Mensa HungarIQa
  • Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT)
  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) Marketing és Média Bizottság, elnök

Sour_Chewy_CandiesHamar beláttam egy színvonalas blog létrehozásának idő- és energiaigényét, ezért a FOOD & WINE szándékában már a korai időktől többszerzős blognak indult – az én szerkesztésemben maradva. Olyan kiváló vendégszerzőt sikerült megnyernem, mint Ambrus Lajos író barátom, akinek egészen különleges, információgazdag írásai az irodalmi ínyenceknek is kedvére szolgálnak. Rajta kívül is akadnak, akik egy-egy írással jelentkeznek, s a jövőben is szívesen fogadok ilyeneket. Ételekről, italokról, borról, gasztronómiáról, irodalomról, eseményekről írunk. Néha szórakoztatóbban, időnként talán szárazabban, de mindig a pontosság igényével. Bár a blog nem ígér könnyű olvasmányokat, de azért törekszünk a könnyedségre is.


  • CSÍKI SÁNDOR
  • gasztronómiai szakíró és tanácsadó
  • foodstylist

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.