CSÍKI SÁNDOR

Csíki Sándor

Csíki Sándor

CSÍKI SÁNDOR gasztronómiai szakíró, tanácsadó, étteremkritikus, foodstylist vagyok. Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumban, biológia tagozaton érettségiztem. Egyetemi tanulmányaimat az ELTE Természettudományi Karán végeztem biológia és kémia szakon. Évek óta számos magazinnak írok, főként hosszabb lélegzetű, elmélyültebb írásokat a magyar gasztronómiáról, ételekről, borokról. Rendszeresen jelennek meg kritikáim, receptjeim is. A blogon immár kétezer írás olvasható és a saját írásaim mellett leginkább Ambrus Lajos József Attila-díjas író írásait élvezhetik a látogatók.

A szövegekhez nagyszámú fotó és videó is társul. A tartalmaknak és a kiváló Google pozícióknak köszönhetően, a FOOD&WINE független blog látogatottsága mára elérte az évi 1 milliót.

GASZTRONÓMIAI AKTIVITÁSAIM

E rövid bemutatkozás célja, hogy a személyem iránt érdeklődő nyájas látogató némi információhoz jusson. Nem titkolt célom az sem, hogy azok, akik üzleti célból fontolgatják a megkeresést (E-mail: info@foodandwine.hu), bővebb információhoz jussanak.

KÖNYVEK

  • Előkészületben Ambus Lajos József Attila-díjas íróval közösen írt könyvünk (2015)
  • A Larousse gastronomique enciklopédia magyar nyelvű kiadásának, a Larousse gasztronómiai lexikonnak a “Magyar konyha“ és “Magyarosan, magyar módra” címszavai (2010). – Gasztronómiatörténeti és szakmai írás.
  • XXI. századi magyar gasztronómia – “Az európai gasztronómia a középkortól napjainkig” és a “A molekuláris gasztronómia rövid története” című hosszabb fejezetek  (2010). – Gasztronómiatörténeti írások.
  • Közreműködőként (teszt) Herczeg Ágnes “Borok a konyhában” című könyve (2010). 
  • Magyar Ki kicsoda 1990 – a gyógyszerészek szakszerkesztője (1990)

NYOMTATOTT SAJTÓ

  • A nyomtatott sajtóban jelenleg (2015) az IPM, a Figyelő, a Vendéglátás, a Kávé Magazin, a Stahl Magazin, a HVG időszaki kiadványai (Borplusz, Sörplusz) közli rendszeresen az írásaim, de a Magyar Konyha, a heti Válasz, az Intelligent Life, a Családi Lap, a Borigo, a Bor és Piac, a Trade Magazin, s más lapok is számos írásomat közölték az elmúlt években.

SZAKSZERKESZTŐI MUNKA

  • Évek óta a hvg Borplusz című időszaki kiadványának szakszerkesztője vagyok.

ON-LINE MÉDIA

  • Elsősorban a FOOD&WINE blog (saját blog), de, időnként más on-line felületek is (hvg, borászportál, stb.)
  • Az uniós elnökség hivatalos gasztrobloggere (2011)

TV-SZEREPLÉSEK

  • HírTV Panaszkönyv című műsorában szakértő (étteremkritika, tesztek) 
  • RTL Klub – XXI. század című műsorában több alkalommal is szakértő (gasztronómiatörténet).
  • TV2 Super Mokka (foodstylist).
  • A TV-Paprika receptdaráló című sorozatában a konyhakémia rész Bede Róberttel,
  • M1/Duna TV Családbarát című műsorban (receptek -főzés)
  • FIX TV rendszeres gasztronómiai szakértője, számtalan filmmel.

VIDEÓ SZEREPLÉSEK

  • Nők Lapja café
  • Promontor TV
  • C-pont (étteremkritika)

RÁDIÓSZEREPLÉSEK

  • Kossuth Rádió (rendszeres gasztro-szakértő)
  • Class FM (stúdiófőzés)
  • Music FM (stúdiófőzés)
  • Lánchíd-rádió (portréműsor)
  • Tilos-rádió (portréműsor)

FOODSTYLIST AKTIVITÁS

  • Angol, amerikai játékfilmek
  • Magyar reklámfilmek

ÉTTERMI TANÁCSADÁS

  • Az éttermi koncepció, stílus, filozófia kidolgozása, kommunikálásának stratégiája. Az ételválaszték kimunkálásában való kritikai részvétel a fast-foodtól a bisztró konyháig.

ESEMÉNYEK

  • Az egész Kárpát-medencére, a világra kiterjedő Nemzeti Gulyásnap ötletgazdája és szervezője vagyok.

ELŐADÁSOK, OKTATÁS

  • Corvinus Egyetem, szakmérnöki képzés – Az ízlelésről, ízekről, gasztronómiáról, trendekről, a gasztronómia történetéről.
  • Meghívásra: számos szervezet rendezvényén

TAGSÁG

  • Mensa HungarIQa
  • Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT)
  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)

DÍJAK

  • A Best of Budapest első alkalommal odaítélt díja – Év Gasztrobloggere 2014
  • A  Balázs Mester Alapítvány Kuratóriumának díja – Balázs Mester Díj
  • (A Külügyminisztérium megbízásából az uniós elnökség Európában azóta is egyetlen hivatalos gasztrobloggere.)

AMIT VÁLLALOK

Minden, a fentiekhez kapcsolódó aktivitás. Cikkek, PR-cikkek, könyvek, tanulmányok, marketing tanulmányok írása. Kreatív munka. Előadások. Filmekben, reklámfilmekben foodstylist feladatok. A bloghoz köthető reklámtevékenység, sajtótájékoztatók szervezése, reklámkampány szervezése. Éttermi tanácsadás és általában minden, ami az Ön és az én bevételemet is képes növelni. A médiaajánlat itt található.

  • CSÍKI SÁNDOR
  • gasztronómiai szakíró és tanácsadó
  • étteremkritikus
  • foodstylist
Be Sociable, Share!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.