FOODSTYLING


FILMEK – MOVIES

A HVG ON-LINE oldalán interview a foodstylist munkájáról.

The Martian (2014, 2015)

The Rite

Sajnos a The Rite forgatókönyvébe jóval kevesebb étkezési jelenetet írtak, mint amit nagyon szerettem volna, így aztán a faladat is más volt, bár továbbra is izgalmas maradt. A napjaink Amerikájában (Illinois) játszódó jelenetekben a magyar származású apa amerikai-magyar ételeket fogyaszt. A forgatókönyvíró javaslatai alapján Pot-roast, gravy, burgonyapüré, kenyér, savanyúság fordultak elő. Gulyásleves is szerepelt, ahogy rácsos linzer torta is: málnadzsemmel, szépen elkészítve, éppen egy tucatnyi. A The Rite egyik főszereplője a következő képen is látható Anthony Hopkins. (Mellette a The Rite című könyv borítója.)

A filmet Mikael Håfström rendezi. Főszereplői: Anthony Hopkins, Alice Braga, Ciarán Hinds, Torrey deVitto, Rutger Hauer.

The Eagle

A The Eagle (munkacím: The Eagle of the Ninth, 2009) című filmben összetett faladatot jelentett az i.sz. 140 körüli idők Britanniájának ételeit a filmhez megtervezni. Az ételeknél figyelemmel kellett arra is lennem, hogy Donald Sutherland vegetáriánus. Channing Tatum, s a többiek esetében erre nem kellett figyelnem. Élvezetes feladat volt, s legalább két tucat étel került az asztalokra (a fenti trailer is felvillant egy étkezési jelenetet, az erődben), valamennyi korabeli receptek alapján elkészítve, s természetesen a kor Britanniájában is rendelkezésre álló alapanyagokból, amelyek egyébként meglepően nagy választékot kínáltak, köszönhetően éppen a rómaiaknak.

  • Valamennyi étel ízletesen elkészített, fogyasztható étel volt, s ízlett is a színészeknek, amit az is jelez, hogy Donald Sutherland (a képen jobbra) az utolsó olyan jelenet után, amelyben nekem is feladatom volt, kezet nyújtva ezekkel a szavakkal gratulált: “Excellent work! Thank you, Shandor!”

Donald Sutherland

A “kellékek” egy része

Korhű, i.sz. 2. századi római kori kenyerek

Korhű, i.sz. 2. századi római konyha részlete

Donald Sutherlandnak mindig vittem egy kis extra szőlőt is…

A filmet az Oscar díjas Kevin Macdonald rendezte. Főszereplői: Channing TatumJamie BellDonald SutherlandMark Strong.

Magazinok (Magazines):

(under construction)

Be Sociable, Share!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.