GOURMET FESZTIVÁL 2012 – Millenáris

A GOURMET FESZTIVÁL 2012 kiállítóinak névsora az idén is impozáns, ahogy a Gourmet Fesztivál 2012 facebook oldalán is áll: “Costes Étterem, Pest-Buda Bistro, Bock Bisztró, 21 – Magyar Vendéglő, Tigris Étterem, Rosenstein Vendéglő, Mezzo Music Restaurant, Kistücsök, Arany Kaviár Étterem, Pastrami Étterem és Kávéház, Fülemüle és a Boscolo Salon Étterem, a szentendrei-szigeti Rosinante Étterem, a székesfehérvári 67 Étterem, a veszprémi Chianti Étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, a perbáli Walter Vendéglő, a győri La Mareda Étterem, valamint a Borkonyha, a Villa Bagatelle és a Spazio.”

A tavalyi Budai Gourmet, már Gerendai Károly nevéhez kapcsolódott, ahogy az idei is. Vető Viktória sajtófőnök küldött egy sajtóközleményt is. Ebben áll:

A legjobb hazai ízek, zamatos borok, gyöngyöző sörök, mennyei cukrászdák és pokolian jó szakácsok, valamint a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek és egyéb javak az ország minden részéből csalogatják június 8-10 között a Millenárisra a nagyközönséget. Mindenkinek jár egy pohár Freixenet pezsgő és naponta az első ezer látogató egy lazacos előételt is kap június 8-10 között az OTP Klub Gourmet Fesztiválon a Millenáris parkban. A látogatók végigkóstolhatják Magyarországot, hisz’ itt lesz a magyarországi éttermek színe-java, emellett számos cukrászda, pálinkárium és borkészítő, kézműves termelő, sajtkészítő, méztermelő, kolbásztöltő. Szóval együtt, egy helyen gyűlnek össze Magyarország ízei. Elérhető lesz szinte az összes olyan kulináris élvezet, amiket egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk. A Gourmet az a hely, ahol egy helyen „kóstolhatjuk” meg egész Magyarországot.”

A Gourmet fesztivál facebook oldala szerint: “Itt lesz még az ínyencek nagy örömére az Agárdi Pálinka Vendéglő, az encsi Anyukám mondta, Pannonhalmáról a Viator Apátsági Étterem és Borbár, a rácalmási Jankovich-kúria, Viszről a Chateau Visz és a Bajai Halászcsárda – Budapest. Kényezteti a vendégeket a Baldasti’s Grand, valamint Kitchen és annak sem kell több órát autóznia, aki a Káli Art Inn ízeit kóstolná meg, hiszen ők is képviseltetik magukat az eseményen. A hétvége megédesítésére olyan cukrászdák vállalkoznak, mint a Gerbeaud, Pataki, Auguszt cukrászda, valamint a Lila körte café és a soproni Harrer cukrászda.”

(Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Bor és étel párosítás, Fesztivál, magyar konyha
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

GOURMET FESZTIVÁL 2012 – Millenáris bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. polgár tamás szerint:

  Mindkét fesztivált megnéztem.Olvastam a véleményeket.Való igaz,egy rendezvény különböző célokból kerül megrendezésre.Úgy vélem az igazi “cél” bizonyos szemérmességből,jótékony homályban marad.Mindent egybe véve,osztom Zombori Gábor véleményét,Sajnos:(
  Jó szemük van Szilvásy és Hapci uraknak!

 2. tubo szerint:

  Szerintem nem jó szempontok alapján próbáljátok megítélni az árakat. Az érthető, hogy drágának találjátok, hiszen az is, de…
  A belépőjegyet magáért a rendezvényért kell fizetni, hiszen sem a helyszín sem a padok, asztalok, a fesztiválon dolgozók bére, a fellépők gázsija stb. nem terem magától.
  Az éttermeknél, meg azért kell fizetni, hogy megkóstolhasd az igen nagy gonddal elkészített valóban minőségi, felső kategóriás ételeket, és így az étterem aki részt vett a rendezvényen, tompíthassa a kiadásait.
  na most lehet zúgolódni, hogy ezeknek még a bőre alatt is ájró van…

 3. Szilvásy Dénes szerint:

  Zolának igaza van: 4-5 generációnak kell felnőni ahhoz, hogy a meggazdagodott réteg el tudja viselni, tudja használni javait. Amikor már nem a külsőségek (vastag aranyláncok, dübörgő terepjárók, stb.) mutatják a gazdagságot, hanem a polgári ízlés: az öltözködés, (a ruha anyagának esése, a cipő hajlása) a kiegészítök (óra, ékszer, autó) visszafogott, de minőségi eleganciája és nem utolsó sorban a viselkedés. Amikor az azonnali haszonszerzés vágyát hosszabbtávú gondolkodás váltja fel. Rájönnek ugyanis, hogy a kultúra, a művészetek támogatása jó befektetés, mert a polgárosodást segíti. A legjobb értelemben vett polgárok pedig a minőségi ellátást és szolgáltatásokat igénylik.
  Nincsenek kétségeim afelől, hogy akik ma anyagi megfontolásból nem vettek részt a fesztiválon, azok holnap sem térnek be egy étterembe. A további rendezvényeken is a megszokott arcokat láthatjuk majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.