GOURMET FESZTIVÁL 2012 – Millenáris

A GOURMET FESZTIVÁL 2012 kiállítóinak névsora az idén is impozáns, ahogy a Gourmet Fesztivál 2012 facebook oldalán is áll: “Costes Étterem, Pest-Buda Bistro, Bock Bisztró, 21 – Magyar Vendéglő, Tigris Étterem, Rosenstein Vendéglő, Mezzo Music Restaurant, Kistücsök, Arany Kaviár Étterem, Pastrami Étterem és Kávéház, Fülemüle és a Boscolo Salon Étterem, a szentendrei-szigeti Rosinante Étterem, a székesfehérvári 67 Étterem, a veszprémi Chianti Étterem, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely, a perbáli Walter Vendéglő, a győri La Mareda Étterem, valamint a Borkonyha, a Villa Bagatelle és a Spazio.”

A tavalyi Budai Gourmet, már Gerendai Károly nevéhez kapcsolódott, ahogy az idei is. Vető Viktória sajtófőnök küldött egy sajtóközleményt is. Ebben áll:

A legjobb hazai ízek, zamatos borok, gyöngyöző sörök, mennyei cukrászdák és pokolian jó szakácsok, valamint a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek és egyéb javak az ország minden részéből csalogatják június 8-10 között a Millenárisra a nagyközönséget. Mindenkinek jár egy pohár Freixenet pezsgő és naponta az első ezer látogató egy lazacos előételt is kap június 8-10 között az OTP Klub Gourmet Fesztiválon a Millenáris parkban. A látogatók végigkóstolhatják Magyarországot, hisz’ itt lesz a magyarországi éttermek színe-java, emellett számos cukrászda, pálinkárium és borkészítő, kézműves termelő, sajtkészítő, méztermelő, kolbásztöltő. Szóval együtt, egy helyen gyűlnek össze Magyarország ízei. Elérhető lesz szinte az összes olyan kulináris élvezet, amiket egyébként csak hosszas utánjárással élvezhetünk. A Gourmet az a hely, ahol egy helyen „kóstolhatjuk” meg egész Magyarországot.”

A Gourmet fesztivál facebook oldala szerint: “Itt lesz még az ínyencek nagy örömére az Agárdi Pálinka Vendéglő, az encsi Anyukám mondta, Pannonhalmáról a Viator Apátsági Étterem és Borbár, a rácalmási Jankovich-kúria, Viszről a Chateau Visz és a Bajai Halászcsárda – Budapest. Kényezteti a vendégeket a Baldasti’s Grand, valamint Kitchen és annak sem kell több órát autóznia, aki a Káli Art Inn ízeit kóstolná meg, hiszen ők is képviseltetik magukat az eseményen. A hétvége megédesítésére olyan cukrászdák vállalkoznak, mint a Gerbeaud, Pataki, Auguszt cukrászda, valamint a Lila körte café és a soproni Harrer cukrászda.”

(Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Bor és étel párosítás, Fesztivál, magyar konyha
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

GOURMET FESZTIVÁL 2012 – Millenáris bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Hapci szerint:

  [A Rosinante szigetmonostori]

  Mit szólsz ahhoz az üzletpolitikához, hogy az átlag magyar zember befizet 3 rugót ahhoz, hogy utána pénzért ehessen és ihasson, a túloldalon meg az árusítókról még lehúznak 20 (22?) százalék jutalékot a kártyás értékesítés után?

 2. Csíki Sándor szerint:

  Hapci: [Rosinante idézőjeles szövegben áll, de lehet, hogy javítom.] Amíg kifizetik, megfizetik, s vendég is akad elég, addig közgazdasági érv nem szól ellene.

 3. Szilvásy Dénes szerint:

  Közgazdaságilag nincs is baj, de a másik oldalon a vendéglősök panaszkodnak, hogy a honi polgárok nem látogatják az éttermeket. A magyar átlagpolgár nem jár manapság étterembe, mert ránézve a kifüggesztett étlapra, fogalma sincss, hogy mit kínálnak, s a hely eleganciája is feszélyezi őket.
  Egy ilyen fesztiválon lezserebben találkozhatnának (ismerkedhetnének) a magasabb kategóriás éttermek kínálatával, de a belépő, ami családonként 10000 huf is lehet, (amiért bámészkodhatnak és nyelhetnek nagyokat) visszatartja őket. Ezt a pénzt talán elköltenék ételekre. Ma egyre vékonyodó réteg engedheti meg ezt a mulatságot.

 4. Hapci szerint:

  Kedves Sándor, valószínűleg azok közé tartozol, akiknek a szava hallik valamelyest. Ha hallatnád, s nem ilyen udvarias semmitmondásokba temetkeznél, már megbocsáss.
  Tehát lenne számos jobb megoldás, például az, hogy ha a forgalom szervezők általi ellenőrzése céljából már úgyis feltöltőkártya van, akkor arra feltöltenék a belépődíjat vagy egy részét, és az lefogyasztható lenne. Ez nyilván nem nekem s neked fontos, akik nagyjából az összes étteremben jártunk már, tán pénzünk is van rá, s ráadásul ki is mehetünk (mehetnénk) ingyen, ha akarnánk, hanem az átlag kedves, potenciális éttermi vendégeknek. Ők ugyanis odamennek mondjuk családosan, s kifizetik egy Onyx degusztációs menü árát csak azért, hogy bemehessenek.
  És kapnak mellé szép poharakat, amiket aztán feldughatnak a shegg*kbe, hogy emlékezzenek az élményre…

 5. Csíki Sándor szerint:

  Hapci: nem semmitmondási szándékkal írtam, amit írtam. A Gourmet Fesztivált nem küldetésnek, hanem önmagában értékelendő üzleti vállalkozásnak tekintem. A haszon is az övék és a bukás is (ha van).

  Drága? Igen, drága.
  Tavaly is drága volt? Igen, tavaly is drága volt.
  Szükségesnek ítélték, hogy ezen változtassanak? Nem, amiből azt gondolom, hogy ez az üzleti modell,a vállalkozás érdekeinek megfelelően, mégis csak működött.

  Így aztán, a véleményem, hogy a szervezők oldaláról nézve közgazdasági érv – úgy látszik – nem szól ellene. Egyéb érvek szólhatnak ellene, s egyébként szólnak is. Közülük mindketten mondtatok is ilyeneket, amivel egyet is tudok érteni.

 6. Szilvásy Dénes szerint:

  Bocs’ elfelejtettem, hogy a társadalom tudatformálása nem az üzletemberek feladata. A Hapci által javasolt megoldással előbbre jutnánk, ami a gasztronómiánk megítélését illeti, de azon a tájon a haszon az egyetlen mérték…..

 7. Hapci szerint:

  Csíki Sándor: a fesztivál egyik meghirdetett célja, hogy a magas (vagy jó, vagy modern, etc.) gasztronómiát közelebb hozza az emberekhez, ahhoz a sokat emlegetett középosztályhpz. Ezzel pont ellentétes ez a konstrukció, ez legfeljebb a felső párszázezer tagjainak jó, nekik viszont nem kell bemutatni az éttermeket, ha igényük volt rá, már jártak bennük.
  Nem látok bele Gerendai “nullszaldós” Károly zsebébe, de szerintem a szervezők is jobban járhatnának. A pusztán nézelődő, vagy kocsmázásra vágyó “csőcselék” kiszűrését pedig hatékonyan szolgálná az is, ha mondjuk 5000 Ft lenne a belépő, s az teljes egészében lefogyasztható, illetve a poharat 500-ért visszaváltanák.
  [Arról már nem szólnék, hogy helypénzt ki fizet, ki nem fizet, illetve mennyit fizet a megjelenő éttermek közül, illetve ki jelenhet meg egyáltalán, mert ezzel kapcsolatban csak ellentmondó, de furcsa infókat hallottam.]

 8. Sala szerint:

  Milyen árakra lehet számítani a területén? A weben csak azt az infót találtam, hogy 2900 a belépő. Azért nem ártana tudni, hogy utána mire számítson az ember.

 9. Zombori Gábor szerint:

  Ilyen drága semmiit mondó rendezvényen még nem voltam! Itt valaki nagyon jol járt! Egy középkategoriás borért, hogyan lehrt elkérni 1/2- deciliterért 500 – ft-ot?

 10. Sance szerint:

  @Zombori Gábor: Te jártál jól, ha nem vetted meg 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.