TOP200 GÁLA (2011) – más szemmel nézve

FIGYELŐ TOP200 GÁLA volt ismét. A harmincadik, ami azért is meglepő (számomra), mert illékony, változékony és az érték-folytonosságot kevéssé becsülő közép-kelet európai világunkban harminc év igazán szép és tiszteletre méltó kornak számít. Különösen pedig egy lap, egy díj életében. A 2011. október 15-én a Szépművészeti Múzeumban megrendezett Figyelő TOP 200 Gála résztvevőit Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter köszöntötte. Fellegi minisztériumának, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumának a Kommunikációs Főosztálya így írt:

“A Figyelő 2011-ben harmincadik alkalommal mutatta be a Magyarország 200 legeredményesebb vállalatát felsoroló listáját. A Figyelő TOP200 Gála hagyományosan az üzleti élet egyik legnagyobb társasági eseménye. A lap tematikus cikksorozata és az annak tanulságait összegző konferencia a “Magyarok és multik”, a hazai és nemzetközi tőke viszonyrendszerét vizsgálta.”

Figyelő TOP 200 Gála (Szépművészeti Múzeum, 2011)

A FOOD & WINE továbbra sem gazdasági blog, s néhány, a válságra vonatkozó “proféciámat” leszámítva, nem is tervezem, hogy erre a területre tévedjek, ezért most is a Figyelő TOP200 Gála gasztronómiai vonatkozásaival kapcsolatos élményeimet szeretném inkább megosztani. A idén már sokadik alkalommal volt szerencsém a legkülönbözőbb gálavacsorákon részt vennem, többek között a Szépművészeti Múzeumban is. Ez a TOP200 Gála azonban mégis külön figyelmet érdemel. (Az előző képen magam is rajta vagyok. Aki elsőként megírja, hogy hol, egy palack jó bort nyer ajándékba. 🙂 )

Borok

A TOP200 Gála három borászatának mindegyikéhez akad valamilyen személyes kötődésem, vagy akár messzire is nyúló élményem, kapcsolatom. Emiatt is külön jó volt őket együtt látni, egy asztalnál. A TOP200 Gálán szereplő három nagyszerű borászat a Gróf Buttler (Eger), melyet Herczeg Ágnes miatt is külön figyelemmel kísérek, s a közeljövőben várhatóan írok is róluk, a Sauska Krisztián nevével fémjelzett Sauska Pincészet (Villány) és a Debreczeni Mónika birtokigazgató vezette Vylyan Pincészet (Villány-Kisharsány)

Ételek

A Figyelő TOP200 Gála (2011) ételeit az AHA Catering szolgáltatta. Harmath Csaba már a Gusteau-ban (Mád) is megmutatta, hogy ért az ételekhez, van fantáziája és a szakma egészében ritkaságként, még gasztro-humora is akad.

Figyelő TOP 200 Gála (Szépművészeti Múzeum, 2011)

A TOP200 Gálán (2011) az utóbbi évek egyik legjobb lazacát ettem nyársra tűzve, pácolva. (Csaba a dicsérő szavakra meg is jegyezte, hogy a lazac ára egyenes arányban van méltatott tulajdonságaival.)  Az ugyancsak kóstolt libamájjal töltött, göngyölt gyöngytyúk mell, és a hozzá választott canelloni is egészen kiváló volt. Máskor is szívesen enném. Ismerve a catering nehézségeit és a Szépművészeti Múzeumban erre a célra rendelkezésre álló tereket, a négyszáz főre tervezett vacsora általam kóstolt ételei remekül sikerültek és legjobb formájukban kerültek a tányéromra. Tetszett.

Csíki Sándor, Fried Zsuzsa, Király Júlia, Bauer Éva és Rubicsek György

William Kentridge kiállítás

A Szépművészeti Múzeumban tartott Gálaest során lehetőség nyílt az ebből az alkalomból egy héttel meghosszabbított William Kentridge kiállítás megtekintésére is. A filmekről és a művészről Winkler Dóra beszélt.

Winkler Dóra, Király Júlia, Csíki Sándor és Fried Zsuzsa

A Szépművészeti Múzeumban bemutatott animációk leginkább a 20. század elejének orosz avantgárdját idézték. A következő film Kentridge más stílusú kézműves animációjából mutat részleteket.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Hírek, magyar konyha, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

TOP200 GÁLA (2011) – más szemmel nézve bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. José F. Lattes szerint:

  jobb oldali oszlop 8.sor jobbra a második:)) a piros nyakkendő sokat elárult:) Király Júlia mellett talán…

 2. Csíki Sándor szerint:

  José!

  Állam leesett: ezt megnyerted!
  Őszintén szólva, nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan lesz válasz a kérdésre.
  Bor átadását megbeszéljük. 🙂

  Csíki Sándor

 3. Radván Ági szerint:

  Kedves Sanyi!
  Sajnos én csak este tudom olvasni a blogodat, így esélyem sem volt…, de én is megtaláltalak.
  Üdv.,
  Ági

 4. Csíki Sándor szerint:

  Kedves Ágnes!
  Köszönöm, hogy írtál. 🙂
  Megtalálom a módját, hogy Te is nyerj valamit.
  Barátsággal:
  Csíki Sándor

 5. Mária szerint:

  Kedves Sándor! Gratulálok!

 6. Mária szerint:

  … és én is megfejtettem!! 🙂

 7. José F. Lattes szerint:

  legközelebb jobban ülj be a tömegbe:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.