Gundel vacsora, Kalla és LitauszkiKALLA ÉS LITAUSZKI – Chef-legendák vacsorájával indult a Gundel 125. születésnapi éve! 2019. május 21-én egy estére visszatért a Gundelbe Kalla Kálmán Chef, hogy Litauszki Zsolt Executive Cheffel komponáljanak egy emlékezetes vacsorát. Az estén megkóstolhattunk néhányat Kalla Kálmán ma is méltán sikeres fogásai közül, amelyekhez a

sorban illő levest és főételt komponált Litauszki Zsolt. A vacsora kezdetén számosan köszöntötték a vendégeket

  • Peter Knoll ügyvezető igazgató büszke arra, hogy ezzel az elegáns estével indult a jubileumi év, aminek során számos program ünnepli majd a legendás intézmény 125 éves fennállását.
  • Polyák Norbert, ügyvezető igazgatóhelyettes köszöntötte a főleg törzsvendégekből és lelkes Gundel rajongókból álló vendégsereget.
  • Gundel Takács Gábor, a Gundel család leszármazottja, az est házigazdájaként elmondta, hogy sokat jelent neki a Gundel ház, ahol ükapja szobra fogadja a vendégeket és jóleső érzés látni, hogy a 125 éves épületben hűen ápolják a tradíciókat.

Kozma Kálmán, márkanagykövet a Gundel öt korszakát felelevenítve mutatta be a jubileumi est fogásait. Kalla Kálmán ikonikus libamáj és spárga ételei, valamint a Wampetics-féle epres túrógombóc váltakoztak Litauszki Zsolt innovatív kreációival, a csalán velutéval, a bodza szorbettel valamint a rebarbarával és málnával körített őz-, vaddisznó duóval. A két séf által aláírt menükártya és az erre az alkalomra készült dedikált szakácskötény örök emlék maradhat a vendégeknek.

  • Angelus Barbara, marketing és kommunikációs igazgató hangsúlyozta, hogy fontos megőrizni azt, amitől a Gundel a Gundel, tehát a miliőt, az életérzést, a komplex éttermi élményt, de egyben 21. századivá is kell válni a kommunikációban, arculati elemekben, de a legújabb nyersanyagok felhasználásában és a konyhatechnológiában is. Beszédében kiemelte, hogy a trendi gasztronómiai kínálatban is megérdemelt helye van a Gundelnek.

Kalla Kálmán meghatódottan mesélte, hogy milyen különleges érzés volt a Gundelbe egy estére visszatérni.

„Felemelő élmény, hogy számítanak tapasztalataim. Örültem, hogy visszajöhettem, benézhettem Zsolt konyhájába és ott rendet, tisztaságot tapasztaltam. Zsolt olyan alapanyagokkal és technológiával készíti a fogásokat, ami azt gondolom ígéretes jövőt tartogat.”

Litauszki Zsolt számára nagyon inspiráló volt, hogy egy igazi legendával főzhetett együtt és egy álma vált valóra azzal, hogy a Gundelben dolgozhat és alkothat.

A vacsora képei

Aranymazsolás libamáj duó, kápialekvár (Kalla Kálmán)

Aranymazsolás libamáj duó, kápialekvár (Kalla Kálmán)

Spárga hollandi mártással (Kalla Kálmán)

Spárga hollandi mártással (Kalla Kálmán)

Csalán veluté, fürjtojás (Litauszki Zsolt)

Csalán veluté, fürjtojás (Litauszki Zsolt)

Rózsaszínűre sütött őzfilé, konfitált vaddisznó pofa, főtt grízes rétes, rebarbara (Litauszki Zsolt)

Rózsaszínűre sütött őzfilé, konfitált vaddisznó pofa, főtt grízes rétes, rebarbara (Litauszki Zsolt)

Wampetics túrógombóc

Wampetics túrógombóc

Kalla Kálmán és Litauszki Zsolt a Gundelban (2019)

Kalla Kálmán és Litauszki Zsolt a Gundelban (2019)

Kalla Kálmán, Csíki Sándor és Litauszki Zsolt (Gundel, 2019)

Kalla Kálmán, Csíki Sándor és Litauszki Zsolt (Gundel, 2019)

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣ Fotó: Gundel)