GOURMET FESZTIVÁL 2019 – rekorddal zárt a Gourmet

GOURMET 2019GOURMET FESZTIVÁL 2019 – Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése szerint – az Aum Étterem kapta meg, a közönség kedvence pedig ismét a gyöngyösi Bori Mami lett. 2011-ben azzal a misszióval vette át a Sziget az akkori Budai Gourmet-t, hogy minél teljesebb képet adjon a minőségi gasztronómia világáról. A rendezvény azóta a legjobb magyar séfek és éttermek megkerülhetetlen eseményévé vált, sőt,

a régió legnagyobb gasztro-rendezvényévé nőtte ki magát.

“Amellett, hogy a legjobb itthoni éttermek, cukrászatok, bor- és pálinkakészítők, sörfőzdék és más kézműves gasztronómia szereplők ma már kihagyhatatlan eseményként kezelik az OTP Bank Gourmet-t, a rendezvény a régió gasztrotérképére is feliratkozott, és évről-évre rangos külföldi éttermek és jeles sztárséfek mutatkoznak be a fesztiválon”

– meséli Nemes Richárd főszervező, aki szerint a minőség egyre inkább győzedelmeskedik és mára már sikerült szélesebb körben is megteremteni az igényt a minőségi szolgáltatások, ételek-italok iránt. Ez a rendezvény iránti érdeklődésben is megmutatkozik, meséli a főszervező.

“A kezdetekhez képest megháromszorozódott a látogatók száma, sőt az idei szombaton telt ház is volt Millenáris Parkban, ahol az eddigi Gourmet-k legszínesebb felhozatalát élvezhették a vendégeink.”

Idén is díjazták a szervezők a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire. A szakma szerint a legjobb kiállító az Aum Étterem lett, míg ebben a kategóriában a közönség a Bori Mamit találta a legjobbnak. A közönség szerint a legjobb étel a Bori Mami “nudli-vér-szilva” hármasa lett, míg a szakértők a legjobb desszertnek a Gusto 13 Bistro & Delicate “sercli felfújt, paprika sorbet” művét, legjobb ételnek pedig a St. Andrea Étterem “bárány-borjú, paprika, málna” kreációját választotta.

St. Andrea Étterem, Barna Ádám, “Bárány-borjú, paprika, málna”

St. Andrea Étterem, Barna Ádám séf, “Bárány-borjú, paprika, málna”

Néhány fotó a 2019-es Gourmet Fesztiválról

St. Andrea Étterem

St. Andrea Étterem, Barna Ádám séf

Anyukám mondta, Encs

Anyukám mondta, Encs

Anyukám mondta, Encs

Anyukám mondta, Encs

Kreinbacher, Somló

Kreinbacher, Somló

Prisztravok Zoltán, Kreinbacher, Somló

Prisztravok Zoltán, Kreinbacher, Somló

Michelin-csillagos pájsli. Borkonyha, Sárközi Ákos séf

Michelin-csillagos pájsli. Borkonyha, Sárközi Ákos séf

Pelmenyi, Aranykaviár, Nyíri Szása séf

Pelmenyi, Aranykaviár, Nyíri Szása séf

Gulyássaláta, Kistücsök, Jahni László séf

Gulyássaláta, Kistücsök, Jahni László séf

Parikás krumpli, Kistücsök, Jahni László séf

Parikás krumpli, Kistücsök, Jahni László séf

Csíki Sándor és Borsos Gergely

Csíki Sándor és Borsos Gergely

a' table, Jeremy Cayron séf

a’ table, Jeremy Cayron séf

Pacal, Jeremy Cayron séf, Sofitel Kairo

Pacal, Jeremy Cayron séf, Sofitel Kairo

Csíki Sándor (Food&Wine) és Jeremy Cayron (Sofitel, Cairo)

Csíki Sándor (Food&Wine) és Jeremy Cayron (Sofitel, Cairo)

Nyíri Szása (Aranykaviár), Pauli Zoltán (Palkonyha) és Csíki Sándor (Food&Wine)

Nyíri Szása (Aranykaviár), Pauli Zoltán (Palkonyha) és Csíki Sándor (Food&Wine)

Csíki Sándor (Food&Wine) és Halász Norbert (Zip's Brewery, Miskolc)

Csíki Sándor (Food&Wine) és Halász Norbert (Zip’s Brewery, Miskolc)

Csíki Sándor és Szabadfi Szabolcs

Csíki Sándor és Szabadfi Szabolcs

 Velős csont, La Perle Noir , Lörincz György séf

Velős csont, La Perle Noir , Lörincz György séf

La Perle Noir , Lörincz György séf

La Perle Noir , Lörincz György séf

Csíki Virág (Vivaco), Csíki Sándor (Food&Wine), Haris György (Bobo, Mezzo), Takács Lajos (Kobuta)

Csíki Virág (Vivaco), Csíki Sándor (Food&Wine), Haris György (Bobo, Mezzo), Takács Lajos (Kobuta)

Pauli Zoltán (Palkonyha), Halász Norbert (Zip's Brewery) Csíki Sándor (Food&Wine és Csíki Virág (Vivaco) Fotó: Szindbád az utazó

Pauli Zoltán (Palkonyha), Halász Norbert (Zip’s Brewery) Csíki Sándor (Food&Wine és Csíki Virág (Vivaco) Fotó: Szindbád az utazó

Csíki Sándor♣

 

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, borász, Chef, Fesztivál
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.