BUDDHA-BAR – A Raymond Visan által megálmodott Buddha-Bar brand egyebek mellett a komplexitásával nyűgözi le az ínyenc közönséget. Mint írják: „A Buddha-Bar étlapja a csendes-óceáni térség változatos fogásait kínálja mesterien párosítva a minőségi hozzávalókat és fűszereket, valamint a kínai, japán, thai és más kelet-ázsiai ízeket a nyugati világ ízeivel. A célunk, hogy olyan izgalmas, mai ételeket kínáljunk a «nouvelle cuisine» jegyében, melyek nemcsak a szemet gyönyörködtetik, de ízletesek is. Az ételeinket a «family style» koncepció

jegyében nagyobb tálakon az asztal közepére helyezzük, melyekről vendégeink közösen fogyaszthatnak. A legjobb alapanyagokat felhasználva fúziós konyhánk remekei gazdag ízvilágúak, gyümölcsösek, fűszeresek. Étlapunkon klasszikus és új fogásokkal is találkozhatnak, melyek séfjeink kreativitását tükrözik.”

  • A közelmúltban a Buddha-Bar Budapest téli menüjét és legújabb, saját fejlesztésű koktéljait kóstolhattam. Nézzétek meg milyen koktélokat és milyen ételeket. Csak ajánlani tudom!

Új koktél kreációk a Buddha-Barban

Swan Lake cocktail

Swan Lake cocktail

Swan Lake: A Tanqueray No.10 találkozása a feketeribizlivel és abszinttal, málnaágyon. Összetevők: Tanqueray N10. Gin, Boudier Creme De Cassis likőr, málnapüré, Campari, abszint, citromlé.

 

 

 

 

Lazy Lover cocktail

Lazy Lover cocktail

 

Money Talks cocktail

Money Talks cocktail

Lazy Lover: Az elhíresült „latinlover” (Üvegtigris) után, itt egy igazi koktél ínyencség, amelynek érdemes megjegyezni a nevét: a Lazy Lover. Ez a koktél a Gosling´s rum és a Cointreau bámulatos keveréke, izgalmas kardamomos ananászhab befejezéssel. Összetevők: Gosling’s Family Reserve Rum, Cointreau Noir, limelé, házi fahéjszirup, Fee Brother’s Aromatic Bitter, kardamomos ananászhab

 

 

Money Talks: 23 éves Zacapa rumból készülő fantasztikusan gyümölcsös Daiquiri Twist. Összetevők: Zacapa 23 éves rum, limelé, juharszirup, friss narancs- és ananászlé, Jerry Thomas Bitter

 

 

 

 

A Buddha-Bar új, téli étlapja

A Buddha-Bar téli étlapjának kínálatában Ossama Kutaini séfnek hála, olyan izgalmas, finom, máshol nem kóstolható fogásokkal találkozhatnak, mint a:

A sushi élménye:

  • Különleges Cézár ráktekercs
  • Füstölt lazac és ropogós ráktekercs
  • Kacsamelltekercs libamájjal és szilvaszósszal
  • Homártekercs fekete kukoricával, mangós-kávés dresszinggel
  • Wagyu marha nigiri szarvasgombás ponzuszósszal
Füstölt lazac és ropogós ráktekercs

Füstölt lazac és ropogós ráktekercs

Előételek:

  • Szent Jakab kagyló tempurázott tengeri algával, ponzuval és yuzuhabbal
  • Grillezett libamáj tonkababos libamájhab bonbonnal, birsalmával, fekete szarvasgombával
Grillezett libamáj tonkababos libamájhab bonbonnal, birsalmával, fekete szarvasgombával

Grillezett libamáj tonkababos libamájhab bonbonnal, birsalmával, fekete szarvasgombával

Főételek:

  • Bárány bélszín zsenge céklával, füstölt padlizsánnal, sansho teppanyaki szósszal
  • Kacsamell sütőtök pürés Madras curryvel, szarvasgombás misoval
  • Ropogós tonhal tamarinddal, csililekvárral, borotvakagylóval
Bárány bélszín zsenge céklával, füstölt padlizsánnal, sansho teppanyaki szósszal

Bárány bélszín zsenge céklával, füstölt padlizsánnal, sansho teppanyaki szósszal

Desszertek:

  • Gesztenye mousse mandarin textúrával
  • Gyömbéres, yuzus, kókuszos álom
  • Fahéjas sült almás tortácska pekándióval
  • Matcha tea mousse maracuja sorbet-val
Gesztenye mousse mandarin textúrával

Gesztenye mousse mandarin textúrával

Ossama Kutaini chef

Ossama Kutaini chef

Buddha-Bar téli menüjének és új koktéljainak kóstolóján (2017)

Buddha-Bar téli menüjének és új koktéljainak kóstolóján (2017)

(A Buddha-Bar, Pintér Árpád fotóinak felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)