mil_1957AUGUSZT CUKRÁSZDA – A Fény utcai Auguszt Cukrászdában az idén is a hagyományoké, a klasszikus, monarchiabeli süteménykultúráé a főszerep. Auguszt József neve és személye a garancia arra, hogy a cukrászdában kapható édességek összetételükben, ízvilágukban és küllemükben méltók a közel 150 éves cukrászdinasztia hírnevére. Emellett – ahogy minden évben – most  is készülnek szezonális újdonságok is az ünnepekre. Auguszt Ibolya nemrégiben a neves párizsi cukrászatban, a Belluet

Conseilben járt tanulmányúton, és lesett el új mesterfogásokat Jean-Michael Perruchon mestercukrásztól, emellett inspirációt merített a karácsonyi kínálat színesítéséhez. A könnyed, gyümölcsös pohárdesszertek mellett a szezon újdonsága a „gateau de voyage”, azaz „utazó sütemény” lett, melyet díszdobozba csomagolva vihetünk magunkkal, ha vendégségbe, rokonlátogatásra indulunk, de tökéletes „családi ajándék” lehet a barátoknak is. Az e célra készült sütemények megújult a díszcsomagolást kaptak a dinasztia következő generációját képviselő Auguszt Olivér tervei alapján. A hagyományos narancsszín mellett helyet kapott rajta a régi címer alapján készült logó és más grafikai elemek.

Az Auguszt Cukrászda karácsonyi díszdobozai

Az Auguszt Cukrászda karácsonyi díszdobozai

A karácsony előtti hét folyamán az elmaradhatatlan diós és mákos bejgli mellett egy fügés töltelékkel készülő újdonság is helyet kap a pultban.

  • A cukrászda december 24-én délig tart nyitva,
  • majd december 27. és 31. között újra várják a vendégeket.

Hagyományos desszertek

  • Diós ás mákos bejgli
  • Karácsonyi kuglófok
  • Moszkauer fekete és fehér csokival
  • Csokoládés narancsív
  • Kandírozott narancshéjjal töltött datolya
  • Sós aprósütemények (pogácsák, hasék)
  • Koldustallér, bonbonok és édes aprósütemények
  • Marcipánfigurák
  • Fatörzs
  • „Csokis kutya” – narancslekvárral töltött csokialagút pirított mandulával díszítve
  • Fűszeres, szirupos birsalma
Az Fény utcai Auguszt Cukrászda

Az Fény utcai Auguszt Cukrászda

Málnás pisztáciakenyér

Málnás pisztáciakenyér (Auguszt Cukrászda)

Szezonális újdonságok

  • Fahéjas sült almakrém tejszínnel és fehér csokival
  • Gesztenye mousse habcsókkal és kandírozott gesztenyével
  • Citromos-mákos keksz

„Utazó sütemények”

  • Csokoládés kenyér
  • Trópusi kenyér passion fruittal és kókusszal
  • Málnás pisztáciakenyér
  • Bejgli

mil_2069

 

(A sajtóanyagot szerkesztette: Csíki Sándor♣, fotók: Tóth Milán)