Bocuse d'Or Budapest 2016BOCUSE d’OR 2016 – Lezajlott a Bocuse d’Or magyar döntőjének eligazítása, megvannak a versenyző-commis párosok és összeállt a magyar döntő zsűrije is. 2016. január 15-én tartották a Bocuse d’Or magyarországi döntőjébe továbbjutó 6 versenyző eligazítását. A megbeszélésen ismertették a versenyszabályzatot, illetve a séfek megkapták az Akadémia által biztosított tálalóelemeket, gyakorlótálakat. A magyar zsűrihez neves, nemzetközileg elismert szereplők is csatlakoznak. A napokban az is kiderült, hogy az európai

döntőn Magyarország a második napon versenyez. Az eligazítás során kerültek nyilvánosságra a séf-commis párok is, hiszen a 6 továbbjutó a februári döntőn már páros versenyzőként indul, ahol commis-jukkal (segéd) alkotnak majd egy csapatot. A versenyzők az őket segítő commis-kat az ifjúsági verseny első 6 helyezettje és ígéretes szakácstanulók közül választották ki így a döntőn az alábbi séf-commis csapatoknak szoríthatunk majd:

Versenyző – commis:

  • Győrffy Árpád – Szegedi Réka
  • Pohner Ádám – Jándi Lőrinc
  • Sándor Rodrigo – Barna Zsanett
  • Szabó László – Pozsár Bence
  • Széll Tamás – Szabó Kevin
  • Volenter István – Sándor Lőrinc

A zsűri elnökei és tagjai

A február 18-án a Fehova keretei között megrendezésre kerülő magyar döntőn óriási megtiszteltetés, hogy a zsűri két elnöke

  • Bíró Lajos
  • Hamvas Zoltán,

valamint a versenyzők által kijelölt zsűritagokhoz

  • Ádám Csaba,
  • Dinnyés Csaba,
  • Palágyi Eszter,
  • Pesti István,
  • Szulló Szabina,
  • Urbán Tibor

olyan nemzetközileg elismert szereplők csatlakoznak, mint

  • Brian Turner,
  • Christian Meyer,
  • Ferdy Debecker,
  • Henrik Norström
  • Rasmus Kofoed
  • Serge Vieira,

akik közül többen már a korábbiakban továbbjutó Molnár Gábort és Széll Tamást is segítették a felkészülésben.

A külföldi tanácsadó bevonása ezúttal sem marad el, az Akadémia a továbbiakban is nagy hangsúlyt fektet rá, hogy szakmailag mindent megadjon a magyar csapatnak így a már a magyar döntőre való felkészülés során lehetőségük nyílik majd a versenyzőknek meghívott séftől tanulni. A hústémához minden versenyző számára biztosított egy gyakorlótál, mely egy szintén az Akadémia által biztosított versenytálra kerül lecserélésre a döntőre, illetve 1 darab 2 alternatívából választható főelemtartó emelvény, valamint egy 3 alternatívából összeállítható összesen 30 darabos köret kiemelő csomag. A további felkészülést segítendő az Akadémia biztosítja a teljes első hal- és húscsomagot is a versenyzők számára.

Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)