GÁL TIBOR EMLÉKDÍJ 2014 – Már az indulása utáni néhány nap alatt több mint ezren adták le szavazataikat a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeire. Az ikonikus egri borászról elnevezett megmérettetés lényege, hogy az Év Bortermelői ajánlanak a borszerető nagyközönség figyelmébe általuk tehetségesnek tartott borászokat. Voksolni február 15-ig egy facebook-alkalmazáson keresztül lehet, a hivatalos eredményhirdetésre pedig a Magyar Borok Bálján kerül sor. Bár a Magyar Borok Bálja szervezői eddig is kiemelt figyelmet szenteltek a szavazás előkészítésének, most már egyre inkább biztosak abban, hogy a február 22-ei rendezvény egyik fő

attrakciójának a Gál Tibor Emlékdíj számít majd. Az elismerés immár 2006 óta kerül átadásra, 2014-ben azonban azzal egy időben, hogy a bál szervezését új csapat vette át, úgy gondolták, hogy új alapokra kell helyezni odaítélésének módját. Ennek érdekében ifjabb Gál Tiborral és családjával egyeztetve úgy döntöttek, hogy úgy alakítják át a koncepciót, hogy az még inkább segítse a hazai borászok fejlődését.

Ifjabb Gál Tibor ezzel kapcsolatban elmondta: „Egyre több az általános ismertségnek örvendő magyar pincészet, mellettük azonban sok olyan tehetség dolgozik országszerte, akikre eddig nem figyelt fel a nagyközönség. Ezért az Év Bortermelője cím birtokosaiként országosan ismert borászokat kértük fel arra, hogy ajánljanak a borkedvelők figyelmébe a borrégiójukban dolgozó, de tágabb fogyasztói kör számára egyelőre kevésbé ismert borászokat.”
A jelöltekre való szavazás lehetősége mindenki előtt nyitva áll 2014. január 6-a és február 15-e között a Magyar Borok Bálja facebook-oldalán keresztül. Hogy a zsűri döntése alapján az öt legtöbb szavazatot kapott szakemberből ki kapja meg a tanulmányi ösztöndíjjal és hirdetési csomaggal is járó Gál Tibor Emlékdíjat, az a Magyar Borok Bálján derül ki február 22-én.

A Magyar Borok Bálja ételei és borai

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)