BÁRÁNYCSÜLÖK – vargányás tortellivel

Báránycsülök vargányás tortellivel; www.foodandwine.huAUSZTRIÁBAN vettem két szelet báránycsülköt (Lammkeule), úgy 1-1,5 cm vastagot, amilyen volt. A vargányás tortelli is onnan származott, aztán úgy gondoltam, hogy a kettő remek kombinációja lesz az ebéd. Egyébként is kedvelem a tészta, hús párosításokat, s ez ráadásul gyorsan el is készíthető. A húst olíva olajjal vékonyan bekentem, Maldon sóval sóztam és így tettem a felforrósított serpenyőbe.

A serpenyőbe tett szeleteket rozmaringgal szórtam meg, s a húsok mindkét oldalát 30-30 másodpercig sütöttem, majd kevés fehérbort öntöttem a serpenyőbe, s így folytattam a sütést magas hőmérsékleten újabb 60-60 másodpercig, a hús mindkét oldalát sütve. A hús elkészülte előtt a serpenyőbe  kevertem az előzetesen kevés húslevesben vajjal felmelegített tortellit és enyhén megpirítottam.  A húsra vékony szelet vajat is helyezzünk, ami szépen ráolvad. Azonnal tálalható (ennél a szeletvastagságnál nem feltétlenül szükséges a húst pihenteti). Mindez fotókkal elmesélve így fest:

Báránycsülök; www.foodandwine.huBáránycsülök; www.foodandwine.huTortelli; www.foodandwine.huBáránycsülök tortellivel; www.foodandwine.huBáránycsülök tortellivel; www.foodandwine.hu

  • BOR: A Syrah/Siraz jó választás ehhez az ételhez. A vargányához is, a bárányhoz is. A kadarka is megpróbálható.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha, nemzetközi konyha, Osztrák konyha, Recept, ünnep
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

BÁRÁNYCSÜLÖK – vargányás tortellivel bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Sance szerint:

    Billa-berek, nádak-erek ..
    Mint mezőgazdasági ország, nálunk a bárány nem 10euro, hanem inkább 17+ és ilyen szeleteket nem is adnak..

  2. Csíki Sándor szerint:

    Jól látod.
    Magyarország drága.
    A hajdani büszke mezőgazdasági ország ugyan továbbra is, és méginkább mezőgazdasági, mint korábban, azonban az Ausztriából hozott marhahúsból százszor különb levest készítettem, mint majd’bármelyik hazai boltban kapható marhából. A bárány pedig 9,99 EUR a Billaban. S szép.

    Legalább a harminc évvel ezelőtti mezőgazdasági színvonalat sikerülne végre újra elérnünk, már azzal is előrébb volnánk!

  3. Bogsán Gyula szerint:

    Kívánatos, de nálunk sokak számára elérhetetlen árú ebéd – sajnos…

  4. Csíki Sándor szerint:

    Bizonyára így van, azonban ez az ebéd fejenként 3,50 EUR.

  5. Bogsán Gyula szerint:

    Nagyon ízletes lehet… Azóta a helyzet változott: vagy nagyon drága, vagy nem lehet kapni… Igy csak a szemnek…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.