parking-signINGYEN PARKOLÁS a Budai Várban? Igen, a hír igaz, mégpedig már februártól. A Várban négy étteremmel is rendelkező Zsidai Gasztronómia  Csoporttól Juhász Emese hívta fel rá a figyelmet, hogy „ingyen parkol a Budai Várban, akár az étterem előtt is, aki ott étkezik!” Ráadásul ez nem is annyira új, hiszen már 2013. február elsejétől így van. 2013 február 1-től az önkormányzattal közösen

kialakított parkolási rendszer szerint ingyenesen parkol bárki a Vár területén, aki a Vár éttermeiben étkezik – legyen ez hétköznap nappal, este, vagy hétvégén, a parkolási díjat az étterem fizeti és akár még az étterem előtt is leparkolhat a vendég.

Működik? Hogyan működik?

A mechanizmus egyszerű, a vendég húz egy kártyát a vár bármelyik bejáratánál, leparkol akár az étterem előtt is, távozáskor érvényesítteti a parkolókártyát az étteremvezetővel és egy szabadon választott kapun kihajt a Várból.

A rendszer már februárra kiépült és gördülékenyen működik. Az önkormányzat és a szolgáltatóhelyek közötti kooperatív jó viszonyt tükrözi a rendelet: ilyen sehol nincs a városban, ezért egyedülálló példa.

(Csíki Sándor♣)