A BUDAFOKI BORFESZTIVÁL 2013, pontosabban szólva, a 24. Budafoki Pezsgő és Borfesztivál, 2013. szeptember 7-8. között, szombaton és vasárnap kerül megrendezésre. Szabó Attila polgármester szavai szerint „Európa egyik legnagyobb pincerendszerében minőségi nedűk érlelődnek több mint száz éve. Itt születnek az elegáns, könnyed pezsgők, a borköltők bíbor árnyalatú erős vörösei, akárcsak nagyapáink szikvizes fröccseinek

alapja, a száraz fehér, és nem utolsó sorban az egyik feltörekvő „ifjonc”, a rozé, amely előtt a társasági élet ínyencei is kénytelenek meghajolni. Budafok-Tétény páratlan borkultúrával büszkélkedhet, és ezt minden évben nyárbúcsúztató fesztivállal ünnepli. A hagyomány és a minőség őrei két napra kitárják kapuikat az önfeledt, sokszor bohém sokadalom előtt. Legyen része a különleges élményben!” (www.pezsgoborvaros.hu)

Budafoki borászok és pezsgőkészítők

  1. Budafok Borváros
  2. Debreczeni Szőlőbirtok és Pincészet
  3. Garamvári Szőlőbirtok
  4. Katona Borház
  5. Kőnig Pincészet
  6. Lics Pincészet
  7. Seybold-Garab Pince
  8. Sümegi és Fiai Pincészet
  9. Tangazdaság Szőlőskert és Borpincészet
  10. Törley Pezsgőpincészet

Fontos tudnivalók

  • Időpont: 2013. szeptember 7-8., szombat-vasárnap.
  • Helyszín: Budafok-Tétény
  • Belépődíj: nincs
  • Kóstolópohár: 500 Ft (nem visszaváltható)
  • Közlekedés: például nosztalgiabusszal. A buszjárat 0-6 éves korig ingyenes, 6 éves kor felett egy utazás ára 200 Ft. A busz útvonala (egy körjárat): Törley tér – Anna utca – Mária Terézia út – Nagytétényi út – Borkő utca – Vöröskereszt utca – Ibrik utca – Pannónia utca – Sörház utca – Nagytétényi út – Mária Terézia út – Törley tér. A buszjárat az alábbi időpontokban közlekedik: szeptember 7. (szombat): 12.00-22.00, szeptember 8. (vasárnap): 10.00-22.00. Az egy útra szóló menetjegy a buszon, a kalauzoknál vásárolható!
  • A fesztivál megközelítése: A budafoki Oroszlános udvar és a Savoyai Jenő tér megközelíthető 47-es villamossal, 33-as, 58-as, 114-es, 213-as, 214-es, 233-as és 250-es BKV autóbuszokkal. Megálló: Savoyai Jenő tér.

A FOOD&WINE a 24. Budafoki Pezsgő és Borfesztivál médiatámogatója.