ZSIDÓ NYÁRI FESZTIVÁL 2013 –

ZSIDÓ NYÁRI FESZTIVÁL 2013 – A bölcs rabbitól megkérdezik a tanítványai, “Rábelében, mitől édes a kávé, a cukortól vagy a kavarástól?” Nu, természetesen a kavarástól – feleli a rabbi. Akkor miért kell bele cukor? – kérdezik a tanítványai. Szamarak, hogy tudjuk, meddig kell kavarni!” Ez a kedvenc gasztro viccem, de a másik sem rossz.

“A súlyos aszály következtében nagy ínség fenyeget. A rabbi azonnal böjtöt parancsol. A szomszéd falu rabbija azonban nagy lakomát rendez. – Hadd lássak odafent, hogy mi enni is szoktunk – magyarázza a híveinek. – Ha folyton csak böjtölnénk, még azt hihetnék az égiek, hogy megvagyunk mi eledel nélkül is!”

Augusztus 25.  és szeptember 2. között kerül megrendezésre a Zsidó Nyári Fesztivál. Gondolom lesz flódni és még sok más gasztronómiai élmény is a gazdag programok között. Talán sólet is akad és bagel, és macesz, és pastrami, és knish, és libazsír, és zsidótojás, és shakshuka, és talán fish & chips is lesz és a zsidó konyha számos étele.

  • SÓLET: az ország egyik legnépszerűbb sólet receptje itt olvasható!

Sólet

  • MEGJEGYZÉS: Igazán sajnálatos, hogy az eddig sem olcsó jegyárak  idén még tovább drágultak, s brutálisan elszálltak. Ez nem jó hír azoknak, akik részt akarnak venni a programokon.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, Bor és étel párosítás, Fesztivál, magyar konyha, zsidó konyha
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

ZSIDÓ NYÁRI FESZTIVÁL 2013 – bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Eszter szerint:

    A jegyárak valóban elszálltak. Nem is igazán érteni, hogy miért. mert “ősbemutató” van. Ki a fenét érdekli, hogy ősbemutató?!

  2. Moses szerint:

    Sándor kapott ingyenjegyet?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.