2013 06 059DIVINO nyílt a Gozsdu-udvarvarban. A DiVino sikeres vállalkozás, mondom, anélkül, hogy a vállalkozás könyveit ismerném. Tele van, dübörög, szeretik. A Bazilikánál Miklós Csabi a DiVino arca és jól is teszi a dolgát. Most a város új nyüzsiközpontjában, a számtalan étteremnek, laza szórakozóhelynek otthont adó Gozsdu-udvarban nyílt a legújabb DiVino.

Ez már franchaise és az arca Hernyák Tomi borász Etyekről. Tegnap, nyitás után egy nappal látogattam meg. Tomi lelkes volt, s estére a terasz is megtelt.

A nyitás után egy nappal (DiVino, Gozsdu udvar)

Hernyák Tomi (DiVino, Gozsdu udvar)

Hernyák Tomi és csíki Sándor (DiVino, Gozsdu udvar)

„A Gozsdu-udvar a budapesti Király utca 13. szám és a Dob utca 16. szám között hét négyszintes épületből (4800 m²) és hat udvarból áll, amelyhez hozzáadódik a Holló utca 10. szám alatti, szintén négyszintes épület. Az épületegyüttest a román nemzetiségű Gozsdu Manó (Emanoil Gojdu) ügyvéd végrendelete alapján 1870-ben létrehozott Gozsdu Alapítvány építette 1901-ben, Czigler Győző tervei szerint. A Gozsdu-udvar pár percre található Budapest egyik legforgalmasabb részétől, a Deák Ferenc tértől és az Andrássy úttól. A tágabb városrészt az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.” (wikipedia)

 Csíki Sándor♣