EGY BIZARR VENDÉGLŐ – Micheller Csárda (Szilsárkány)

A MICHELLER CSÁRDA olyan furcsa, szürreális jelenség, amit gondolati skatulyáim egyikébe sem tudok megnyugtatóan precíz címkével elhelyezni. A Micheller Csárda Szilsárkány forgalmas főútja mellett áll. Előtte, az utcán, díszletként is kihelyezett kolbászok, bográcsban melegedő halászlé és savanyúságos üvegek. Az ajtó előtt fekete sörtéjű vietnami törpe sertés. Be akar jönni, de a tulaj (most?) nem engedi.

A neten itt-ott fellelhető, reklám ízű ajánlásokat olvasva, ennél jobb hely már aligha létezhet e földtekén, hiszen ez maga a házias kellemetesség, de ebben azért egy cseppet se legyél biztos. A Micheller Csárda a bizarrsága okán talán még zarándoklásra okot adó kulthely is lehetne, ha jobb lenne, mint amilyen, de nem az.

A Michaller Csárda sparhelten sült lepénye

A sparhelten sült lepény csak elsőre tűnik szokatlannak, a technológia másodjára már vaslapon sült “városi” lepénnyé szelídül, mert lényegében az is. A sparhelten sült lepény a Micheller Csárda választékában is szerepel, az utcai táblára is kiírták. Hogy Szilsárkány főutcáján miképpen is készül a sparhelten sült lepény, a következő fotók is illusztrálják.

Micheller Csárda, Szilsárkány

A Micheller Csárda kicsit közelebbről

Még az utcai  dekoráció is kolbászból van

Szilsárkány főutcáján fő a halászlé dekoráció(?)…

Készül a “sparhelt lepény” Micheller módra…

Micheller “sparhelt lepény”…

A tulaj személyesen készítette a lepényt, tejföllel, kolbásszal…

A Micheller Csárda bizarr élmény, ám ebből az élményből egy alkalom bőségesen elegendő is volt. Az óvatosan kóstolgatott lepény nagyobb része végül Csorna főutcájának egyik kukájában talált menedékre. Amúgy, ez a sparhelten sült lepény Szilsárkányban kereken 1000 forintomba került. Hiába, az egzotikus minőséget meg kell fizetni!

Az év legrosszabb étterme, 2012

A FOOD&WINE értékelése szerint, 2012-ben, minden kétséget kizáróan a szílsárkányi

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Furcsa ételek, magyar konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

EGY BIZARR VENDÉGLŐ – Micheller Csárda (Szilsárkány) bejegyzéshez 51 hozzászólás

  1. Egy utazó szerint:

    Havonta átutaztunk Szilsárkányon és megszoktunk állni egy jó Viktória tálra. Most is igy készültünk. Sajnálattal értesültünk hogy valami jó megint megszűnt. Az utcán beszélgettünk amikor egy „úriember’’ oda lépett hozzánk hogy mi a gond. Egy kicsit erőszakosan (szerintem nagyon is) de társaim szerint ha már megálltunk akkor egyűnk. A làtszatra részeg „úriember’’ letegezett bennünket, és az anyagi helyzetünk felöl érdeklődött. Ahogy beértünk egy hajléktalannak tűnő férfi csinált helyett a sátor alatt . Ekkor sarkon kelletünk volna fordulnunk és elmennünk. Az „ úriember’’ közölte hogy a mai menü náluk mangalica csülkös babgulyás. 4 adagot kértünk és szóltunk hogy fogyasztanánk valami italt is, és ha már arra jár az asztalt letörülhetné azt a számunkra ismeretlen fekete foltokat, vagy egy asztalterítőt kaphatnánk ( jött a hajléktalan és valami iszonyú koszos vizes ronggyal elkezdte kenni a fekete foltokat). Kaptunk egy jelöletlen bontott üvegben badacsonyi saját pincéjéből bort és egy üveg ásvány vizet. Persze pohárért már szólnunk kellett. Kaptunk műanyag poharakat amit szerintem nem mi használtunk először. Én kértem hogy kaphatnék valami üdítőt, de közölte velem hogy van házi készítésű málna szörpje. Hozta is és „finoman ’’ közölte hogy már ne legyek ennyire válogatós, közben társaimat valami „házi’’ kisüsti pálinkát tukmált rájuk. Persze tölteni nekünk kellett a poharakba. Az elkövetkező 25-30 percben elmesélte élete történetét és folyamatosan szidta község polgármesterét , vezetőségét és a falubelieket. Persze a hatóságok se maradtak ki. Közben érdeklődtünk a mellék helyiség felől, már meg se lepődtem hogy az udvaron végezhetjük el dolgunkat. Végre megérkezett a „babgulyás’’ ( valami paprikás lében úszott 1-2 szem bab és valami zsíros mócsingos hús) és ezt műanyag tálban és evőeszközzel amit már más is használta. Kenyeret kértünk, közölte hogy várni kell rá . A hajléktalant ugrasztotta és egy 10 perc múlva az asztalra tette és bele vágott egy nagy kést. Ez már sok volt nekünk és kértük a számlát. Közölte velünk hogy az nincs. Akkor kértük hogy írja le egy papírra és pecsételje le, persze az sincs. És jött a következő meglepetés a számla végösszege 15000 ft lett. Megkérdeztük hogy hány csillagos az étterme , erre válogatott szidalmakat kaptunk, és az nemrég szidalmazott hatóságokkal kezdett fenyegetni ( ami állítólag a zsebében vannak) ha nem fizettünk. Mivel nem volt kedvünk a rendőrséggel bajlódni mivel így is késésben voltunk, 10000 ft kiegyeztünk. Mindent egybevéve mindenki messziről kerülje el a helyett, mert egy kis idő múlva furcsa gyomor és bélműködés lett úr rajtunk. Kérdem én a hatóságok (ÁNTSZ,NAV) hol van ?????? Összefoglalva, kosz, dzsuva, bűz tolakodó kínálgatás és lehúzós árak. Kerüljétek el jó nagy ívben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.