EGY BIZARR VENDÉGLŐ – Micheller Csárda (Szilsárkány)

A MICHELLER CSÁRDA olyan furcsa, szürreális jelenség, amit gondolati skatulyáim egyikébe sem tudok megnyugtatóan precíz címkével elhelyezni. A Micheller Csárda Szilsárkány forgalmas főútja mellett áll. Előtte, az utcán, díszletként is kihelyezett kolbászok, bográcsban melegedő halászlé és savanyúságos üvegek. Az ajtó előtt fekete sörtéjű vietnami törpe sertés. Be akar jönni, de a tulaj (most?) nem engedi.

A neten itt-ott fellelhető, reklám ízű ajánlásokat olvasva, ennél jobb hely már aligha létezhet e földtekén, hiszen ez maga a házias kellemetesség, de ebben azért egy cseppet se legyél biztos. A Micheller Csárda a bizarrsága okán talán még zarándoklásra okot adó kulthely is lehetne, ha jobb lenne, mint amilyen, de nem az.

A Michaller Csárda sparhelten sült lepénye

A sparhelten sült lepény csak elsőre tűnik szokatlannak, a technológia másodjára már vaslapon sült “városi” lepénnyé szelídül, mert lényegében az is. A sparhelten sült lepény a Micheller Csárda választékában is szerepel, az utcai táblára is kiírták. Hogy Szilsárkány főutcáján miképpen is készül a sparhelten sült lepény, a következő fotók is illusztrálják.

Micheller Csárda, Szilsárkány

A Micheller Csárda kicsit közelebbről

Még az utcai  dekoráció is kolbászból van

Szilsárkány főutcáján fő a halászlé dekoráció(?)…

Készül a “sparhelt lepény” Micheller módra…

Micheller “sparhelt lepény”…

A tulaj személyesen készítette a lepényt, tejföllel, kolbásszal…

A Micheller Csárda bizarr élmény, ám ebből az élményből egy alkalom bőségesen elegendő is volt. Az óvatosan kóstolgatott lepény nagyobb része végül Csorna főutcájának egyik kukájában talált menedékre. Amúgy, ez a sparhelten sült lepény Szilsárkányban kereken 1000 forintomba került. Hiába, az egzotikus minőséget meg kell fizetni!

Az év legrosszabb étterme, 2012

A FOOD&WINE értékelése szerint, 2012-ben, minden kétséget kizáróan a szílsárkányi

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Furcsa ételek, magyar konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

EGY BIZARR VENDÉGLŐ – Micheller Csárda (Szilsárkány) bejegyzéshez 49 hozzászólás

 1. Átutazó szerint:

  Még csak annyit, hogy Kemencés ház most már a hely neve.

 2. Péter szerint:

  Meg voltunk rökönyödve,ilyen van????
  Ez hihetetlen,nem tudtuk el dönteni kiforduljunk vagy várjuk meg a végét,aztán végülis kipróbáltuk a kaja nagyon finom volt,bár a tulajdonos gyászkeretes körmével szolgálta ki az ételt,reménykedtünk nem lesz bajunk végüli egy jó vacsoráztunk.
  higénia az nullllllaaaa,Kosz zsir,ragacs minden az ember valaga kilóg a gatyából,mellesleg állitólag mind házi amit felejts el,a kenyér kemencében sült csak éppen nem abba,a savanyuság is házi csak nem annál a háznál készitik hanem szerintem a Metrónak szállitják,csoda hogy nyitva van,ha adnánka a higéniára jó lenne hiszen kostóltattak mindent a hangulat jó,de nem tudom bemennék e máskor vagy sem,
  valószinü be, ha másik haverommal mennék mert ezt nem lehet elmesélni ami ott van
  üdv

 3. Somogyi László szerint:

  Eszméletlen, ahogy a tulaj, vagy valamilyen társa nyomja itt a pozitív kommenteket.
  Valami bipoláris elmeroggyant lehet.

 4. Borbély irén szerint:

  Rég nem szórakoztam ilyen jól,olvasás közben 🙂 A negativ reklám is reklám , de azért nem próbálnám ki,báraz én nyári konyhám sem patika 🙂

 5. Medve szerint:

  “Ronda de finom” talán ez a legtalálóbb jellemzése a helynek.

  Olyan mintha egy nem túl tisztaságmániás vidéki rokonodhoz mennél vendégségbe, aki viszont már-már elfogyaszthatatlan mennyiségű HIBÁTLAN étellel kínál.

  Nem olcsó, de akkora adagokat kapsz, hogy nem tudod megenni, nem az a “tányér összekenős” francia konyha amin nagytányéron kis falatka, nagytányéron nagy falat.

  Pl. Babgulyás 1 literes színig merített zománcos lábosban kb. 70 deka csülök és kolbász ami a hozzáadott kenyérrel egy család heti élelmének is megfelelne.

  A cigánypecsenye kb. 50 deka (3 tenyérnyi szelet) jól fűszerezett omlós grillezett hússzelet, de a vegáknak szánt grillezett sajt is minimum fél kilogramm volt.

  Hanna Sural fertőtlenítőmániás világában élő embereknek nem ajánlott, de aki elfogadja és tudomásul veszi, hogy a falusi élet szerves része a kutya és a macska, valamint hogy 30-50 éve a vidéki életben ez volt az átlagos tisztasági szint amit azért jó sokan túléltek (itt megállt az idő :-)), akkor egy nagyon finom és kiadós étkezésben valamint egy nagyon érdekes élményben részesülhet.

  Négyen egy – egy tál étellel degeszre ettük magunkat amiért mindenestül (ital, pálinka, kenyér, savanyú) fizettünk 12 forintot, ami egy átlagos éttermi számla szintje.

  A helyet teljes komplexitásával kell megítélni, nem szabad túlzó elvárásokat támasztani ez nem összevethető egy belvárosi étteremmel, ha az árszint a fele lenne a mostaninak, biztosan sorba kellene állni, hogy asztalt kapjunk, de a tulajdonos nem így döntött, ez az Ő üzlete Ő döntése, mi szabadon választhatunk, hogy bemegyünk vagy sem.

  Én bemegyek ha legközelebb arra járok …

 6. I-Sz Mária szerint:

  Hú kedves Medve, szerintem ez sértés a vidékiekre nézve. Miszerint a kutya meg a macska a falsui élet szerves része.
  Meg nem ajánlott tisztaságmániásoknak. Basszus, az durván retek, ami ott van. És nem a csípős fajta, földben termő retekről beszélek.
  Meg a zsír nem csak vindőben van, hanem az ember hajkoronáján is.

  Péter írása helytálló!

 7. Szangesz szerint:

  Undorító! Felfoghatatlan, hogy szemethúnynak a hatóságok egy ilyen ótvar hely felett! Hogy létezik ilyen a mai világban? Aki sokat akar fizetni egy vérhasért annak bátran ajánlom!

 8. Macci szerint:

  Elképesztő… Gordon Ramsay Kitchen Nightmares című sorozata jutott az eszembe 😀 Ő már a képeken látható kosz felétől is dühöng, ordibál, káromkodik és szidja a tulaj anyját XD Szerintem innen a szirénázó mentő vinné el …

 9. Átutazó szerint:

  2018 ban is nagyon szép hely. Fehér bubos kemence füstölög a bejáratnál. DE TÖBBET ODA NEM MEGYEK! A làtszatra részeg tulajdonos letegezett, az anyagi helyzetünk felől érdeklődött. 25 percet vártunk a lángosra, szalvétát, sót nem kaptunk.Mindezt majdnem 3000 forintért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.