REJTÉLY A ROYALBAN, pontosabban, (vagy nem is pontosabban) a Corinthia Hotel Budapestben, amit a Magyar Bor Akadémia gálaebédjei okán is megkedveltem. A Royal most más jellegű, már-már kulturális programot indított. A „Rejtély a Royalban” szavakkal hirdetett esemény a vacsorát, ételt, bort, társasági együttlétet ötvözi a játékkal. Ennek során az előétel és főétel után könnyű sétát teszünk az elegáns szállodában, keresve az elrejtett feladatleírás szerint megfejtésül szolgáló információkat.

Némiképp aggódtam ugyan, hogy a vacsoraasztaltól majd felugrasztanak, mikor nekem éppen ülni lenne kedvem, s játszani küldenek, ám aggodalmam teljesen alaptalannak bizonyult, ráadásul az asztaltársaságom kizárólag csinos hölgyekből állt, ami felettébb inspiráló és kedvemre való volt. Ajánlom is mindenkinek.

Az érkezés...

„Egy felderítetlen bűntény. Ki, mikor, hol, miért, hogyan? A nyomok feladványok, játékok megoldásával egyik helyszínről a másikra vezetnek.”

A játékmesterek ismertetik az alaptörténetet és a feladatokat

„A Corinthia Hotel Budapest legújabb interaktív játéka egy rejtélyre épül, melynek körülményeit meg kell fejtenünk. […] Minden játék egy sztorira épül, ami leírja a rejtély megtörténtét és ami a nyomozás alapjául szolgál.”

Persze nem csak szóval él az ember. Az egy főre 9.900 Ft-ba kerülő elegáns program három fogást is tartalmaz három borral, előtte üdvözlő falatkákkal, péksüteménnyel, vajjal.

Az előétel: Füstölt pisztráng és harcsa duettje zöldségekből készült minestrone-val

A hal előételhez poharainkba töltött bor Budai Chardonnay 2011 (Nyakas Pincészet) volt. Miután békésen elfogyasztottuk, nekiindultunk az első feladat megfejtésének.

Asztaltársaim - Emőke, Márta, Ágnes, Luca - a feladathoz tartozó történetet hallgatják Rita előadásában

„A nyomok egyik helyszín után a másikhoz irányítanak, közben pedig helyes okfejtéssel megtudhatjuk a válaszokat a kérdésekre.”

A „Lassú tűzön párolt kacsamell libamájjal, sütőtök krémmel, shimeji gombával és Grand Marnier mártással” elnevezésű főételhez a Vida Pincészet Merlot 2009 borát kóstoltuk.

A főétel: Lassú tűzön párolt kacsamell libamájjal, sütőtök krémmel, shimeji gombával és Grand Marnier mártással

„Ha minden nyomot, helyszínt és választ megtaláltunk és egy mondatba fogalmazzuk, akkor meg is fejtettük a rejtélyt.”

Persze, mielőtt a (helyes) megfejtést leadtuk volna, a desszertet (Almaborban főtt Granny Smith almaszív, mandula streusel-lel és vérnaracs szorbéval) is még megettük. A fogáshoz komponált bor egy édes Tokaji Szamorodni 2003 volt, a Kiss István Pincészettől.

A desszert: Almaborban főtt Granny Smith almaszív, mandula streusel-lel és vérnarcs szorbéval

A helyes megfejtők közül kisorsolták a nyertest, aki, naná, hogy már megint nem én voltam, de legalább az asztaltársam volt. (Amúgy, utoljára 14 éves koromban nyertem, egy üveg pezsgőt.)

Rejtély a Royalban, Corinthia Hotel Budapest, 2012. október

  • A rendezvényt újabb és újabb történetekkel, várhatóan kéthavonta tűzik majd műsorra. Én jól szórakoztam, a vacsora is rendben volt, érdemes hát elmenni, különösen, ha társasággal megyünk.

Csíki Sándor♣

qr-kod