EGY GÁLAVACSORA KÉPEI – Dining Guide TOP20

A DINING GUIDE zsűrije immár nyolcadik éve értékeli a hazai éttermeket, ez alatt a díj az egyik legelfogadottabb elismeréssé vált a vendéglátóiparban és az ínyenc közönség körében egyaránt. A tavaly év vége óta tartó tesztelések eredményeként a Dining Guide étteremkritikusainak szavazatai és pontozása alapján márciusban közzétették a legjobb 20 étterem listáját a Toplista Gasztronómia magazinban. Jó eséllyel a Top 20 étterem között van az idei (2012) Év Étterme is. Szeptember 6-án, csütörtökön 18:30-tól a Hotel Gellértben, ünnepélyes keretek között emeltük meg kalapunkat Magyarország vezető éttermei előtt, s persze kóstoltuk is a főztjüket.

Úton a Szabdság hídon, Pestről Budára, a Gellért Hotelbe

A Gellért Hotel

A vacsora

A felszolgálók mennek...

A felszolgálók jönnek...

Érkezik az Onyx fogása

Osztriga posírozva, szezám consomméval - Kacsamáj zöldalma terrine csirkecomb rilette-tel (Onyx, Budapest)

Pacal “szalámi” uborka variációkkal és füstölt kolbász chips-sel (Alabárdos, Budapest)

Tányérok közt

Mangalica terrin (Mák Bisztro, Budapest)

Tálalják a rizottót

Zöldborsós, kalamáris risotto (Fausto's, Budapest)

Bicsár Attila (Alabárdos) Sárközi Ákos (Borkonyha) ételének tálalásában segít

Gőzölt pisztráng ràkbeurreblanc-nal és koriandersalátával (Borkonyha, Budapest)

Litauszky Zsolt (21, Pierrot, Pest Buda, Spíler) és Sárközi Ákos (Borkonyha)

Borjú pofa langyos “Waldorf salatával” (21 Magyar Étterem, Budapest)

A Gellért konyhájában

Barbarie kacsa – sárgarépa – zöldborsó (67 Étterem, Székesfehérvár)

Mangalica cigánypecsenye 8Enoteca & Bistro CORSO, Pécs)

Hazelnut ” dacquoise”, dark choclote mousse (Costes, Budapest)

 

Wiszkidenszky András (Dining Guide)

TOP 20 Gálavacsora, Gellért Hotel 2012

A Szabadság híd éjszaka, a Gellért teraszáról

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Bor és étel párosítás, borász, Chef, étteremkritika
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.