GOURMET FESZTIVÁL 2012 – birkapörkölt, s más képek

A GOURMET FESZTIVÁL 2012 szombati napja megszülte a minden ízében vállalható, gourmet birkapörköltet is. Ez a birkapörkölt a birka minden ehető, s ízt adó részeivel, gyomrával (pacal), tüdejével, májával, fejével, agyával együtt főzve, selymes szafttal készült, ahogy bármikor megenném. Lám, így is lehet készíteni, s Csontos György karcagi birkapörköltfőző pásztor (a képen), s társa a Magyar Gasztronómiai Egyesület kérésére a birkapörköltet így is készítette az MGE tagjainak és támogatóinak.

Gourmet birkapörkölt, képekben elbeszélve

A pásztorok: Csontos György és társa. Középen a főzés szervezője: Molnár B. Tamás (Gault&Millau, MGE)

Készül a birkapörkölt a birka minden alkatrészével, húsával, tüdejével pacaljával

A kettéhasított birkafej fűszerezve, összekötözve újra a birkapörköltbe kerül majd

A birkafej a hús tetején

A hagyma csak most, s nem az elején került a készülő birkapörkölthöz

Az őrölt pirospaprika is ráért

Az ötéves birkából készített birkapörkölt, a'la Csontos György karcagi pásztor

A birkapörköltben főtt birkaagy is hamar elfogyott

A közönség, s más képek

Wolf András (Salon Étterem), Bíró Lajos (Bock Bistro), Moórné Somogyi Veronika (Kakas Étterem) és Takács Lajos (Olimpia Étterem)

Ez is a Gourmet Fesztivál 2012. (Molnár B. Tamás, Csapody Balázs, Bíró Lajos, mások a képen)

Laczó Csaba (Spazio Caffé Manuel), Jamie Oliver és a karcagi birkapörköltfőzők

Vajda Péter kritikus és Csontos György pásztor, kalapban

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Fesztivál, magyar konyha
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

GOURMET FESZTIVÁL 2012 – birkapörkölt, s más képek bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kocsis Lili szerint:

    Üdvözöljük a Smithsonian Intézettől,

    Idén nyáron, a Washington D.C.-i Smithsonian Intézet kulturális fesztiválján a hagyományos magyar kultúra lesz az egyik téma. Korulbelul 100 magyar resztvevo fog D.C.be utazni , ezek kozott a Csontos csalad Karcagból (ifj es id. Csontos György, Csontos Péter). A Karcagi birka pörköltről fognak bemutatót tartani a National Mall-on.

    Gasztronómiai kutatásaim során találtam rá erre az oldalra. Nagyon tetszenek a képek és, ha szabad, lehet hogy fel akarnánk őket rakni a Smithsonian programismertető honlapjára. Szívesen említenénk meg a nevét annak aki ezeket a fotókat készítette és vissza-linkelnénk a blog honlapjára.

    Kérjük tudassa meg velünk hogy ez rendben van e Önökkel.

    Köszönöm szépen,

  2. Csíki Sándor szerint:

    Kedves Lili!

    A fotókat én készítettem.
    E-mail: info@foodandwine.hu

    Üdv:
    Csíki Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.