P6090049A GOURMET FESZTIVÁL 2012 szombati napja megszülte a minden ízében vállalható, gourmet birkapörköltet is. Ez a birkapörkölt a birka minden ehető, s ízt adó részeivel, gyomrával (pacal), tüdejével, májával, fejével, agyával együtt főzve, selymes szafttal készült, ahogy bármikor megenném. Lám, így is lehet készíteni, s Csontos György karcagi birkapörköltfőző pásztor (a képen), s társa a Magyar Gasztronómiai Egyesület kérésére a birkapörköltet így is készítette az MGE tagjainak és támogatóinak.

Gourmet birkapörkölt, képekben elbeszélve

P6090031

A pásztorok: Csontos György és társa. Középen a főzés szervezője: Molnár B. Tamás (Gault&Millau, MGE)

P6090034

Készül a birkapörkölt a birka minden alkatrészével, húsával, tüdejével pacaljával

P6090033

A kettéhasított birkafej fűszerezve, összekötözve újra a birkapörköltbe kerül majd

P6090038

A birkafej a hús tetején

P6090040

A hagyma csak most, s nem az elején került a készülő birkapörkölthöz

P6090093

Az őrölt pirospaprika is ráért

P6090103

Az ötéves birkából készített birkapörkölt, a'la Csontos György karcagi pásztor

P6090102

A birkapörköltben főtt birkaagy is hamar elfogyott

A közönség, s más képek

P6090028

Wolf András (Salon Étterem), Bíró Lajos (Bock Bistro), Moórné Somogyi Veronika (Kakas Étterem) és Takács Lajos (Olimpia Étterem)

P6090047

Ez is a Gourmet Fesztivál 2012. (Molnár B. Tamás, Csapody Balázs, Bíró Lajos, mások a képen)

P6090041

Laczó Csaba (Spazio Caffé Manuel), Jamie Oliver és a karcagi birkapörköltfőzők

P6090073

Vajda Péter kritikus és Csontos György pásztor, kalapban

P6090117

Csíki Sándor♣

Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.