A BÁRÁNYMÁJ remek eledel. A bárányveséhez mérhető, ám annál is jobb. Készíthető faszénparázson sütve, serpenyőben, kukoricakeményítőbe forgatva, tempurában, pankóban és sokféle más módon. Arra a készültem, hogy Japánból kapott pankóba forgatva sütöm ki a hűtőszekrényben, fokhagymás tejben két napig ázott báránymáj szeleteket, ám végül serpenyőben készítettem el s így sem bántam meg.

Báránymáj ötfűszer keverékkel

Olívaolaj és libazsír keverékén karikára vágott újhagymát, zöldpaprikát és rozmaring ágat dinszteltem.

Újhagyma, zöldpaprika, rozmaring

Mikor a hagyma üveges lett, hozzáadtam az előzőleg fokhagymás tejben áztatott, nagyobb kockákra vágott báránymájat.

Újhagyma, zöldpaprika, rozmaring és báránymáj

Az ételt római kömény, lepkeszegmag, mustármag édeskömény és fekete hagyma mag keverékéből álló ötfűszer keverékkel szórtam meg, sóztam és frissen őrölt fekete borssal is ízesítettem, majd készre sütöttem, ügyelve ara, hogy ne legyen kemény.

  • Tipp: A fűszereket az indiai konyhában elterjedt módszer szerint száraz, forró serpenyőben is piríthatjuk, és csak ezt követően kerüljön hozzá az olaj, zsír, hagyma, zöldpaprika, rozmaring, bárány.
  • Tipp: a fűszereket mozsárban frissen is összezúzhatjuk, de nem feltétlenül szükséges.
  • Tipp: Köretnek bulgurt, rizst, lencsét javasolok, de a friss chapati, vagy a fehér kenyér is megfelelő lehet.

Báránymáj ötfűszer keverékkel

Csíki Sándor♣