AZ ONYX, a Gerbeaud Ház Michelin csillagos étterme lett az Év Étterme 2011-ben. A Friedrich Wilhelm Raiffeisen – Dining Guide zsűrije egyhangú szavazata alapján a Sofitel Hotelban Wiszkidenszky András adta át a díjat Pintér Katalinnak. Pintér Katalin elmondta, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás séfek a Bocuse d’Or versenyre készülve éppen külföldön tartózkodnak, ezért nem tudnak a gálán részt venni. A Dining Guide valamennyi helyezettje, a különdíjak nyertesei, az első külföldi díjazott a Sofitel „színpadjára” állt.

  • Magyarország TOP10 étterme
  • Costes
  • Babel Delicate
  • Chateau Visz
  • Onyx
  • Fausto’s
  • Nobu
  • Bock Bisztró
  • Csalogány 26
  • Mák
  • 67
  • Az ONYX az Év Étterme (Az oklevelet a tavalyi győztes, a Chateau Visz korábbi séfje, a jelenleg a Hertelendy kastély konyháját irányító Stefan Gebhardt adta át.)

Az első sorban, balról: Wiszkidenszky András, Stefan Gebhardt és Pintér Katalin

  • A kedvencek:
  • Budapest Kedvenc Étterme a Mák,
  • a Vidék Kedvenc Étterme a Kistücsök.
  • CEEFood-program:
  • Lengyelország (La Rotisserie), Csehország (La Degustation Boheme Bourgeoise), Szlovákia (Camouflage), Szerbia (Zaplet), Horvátország (Valsabbion), Szlovénia (Pri Lojzetu) Románia (Heritage), Bulgária (Enoteca Uno) és Törökország (Müzedechanga) legjobbja közül a szlovén Pri Lojzetu lett Közép-Európa legjobbja.

Gratulálok a díjazottaknak!

Csíki Sándor♣