KIRÁLYI ESKÜVŐ – Pippa Middleton és a brideorexia

PIPPA MIDDLETON, vagyis Philippa Charlotte “Pippa” Middleton, cambridge hercegnőjének, Catherine Elizabeth “Kate” Middletonnak a húga. 1983-ban született, s egy évvel fiatalabb a nővérénél. Csinos hölgy és a fotósok egyre jobban érdeklődnek iránta. Nővére révén rokonságba keveredett a királyi házzal, bár a Middleton család mindenféle unokatestvéri és egyéb ágakon már I.Erzsébet királyné rokonságába tartozott. Az esküvő után Kate Reardon a Tatler szerkesztője így nyilatkozott: ‘A nyugati világ valamennyi magazinja őt akarja a címlapjára.”

A királyi esküvő másnapján készült kép a Middleton családdal.

Felröppent, hogy Kate (Catherine) és Pippa (Philippa) egyaránt az angol keverékszóval “brideorexia” néven nevezett táplálkozási zavarban szenved, amennyiben a “brideorexia” valóban táplálkozási zavar és nem kulturális jelenség, ahogy én gondolom.

 • A “brideorexia” fogalmát azokra a menyasszonyokra (angolul: bride) találták ki, akik az esküvőre készülve veszélyes mértékben és/vagy egészségtelen módszerekkel fogynak le. A brideorexia lényegében a széles körben elterjedt táplálkozási zavar, az anorexia egyik formája. Tapasztalatok szerint a hölgyek legalább 60-70 százaléka az esküvőt megelőző hat hónapban erőteljes fogyókúrába kezd. Tapasztalat az is, hogy a nyugati világ országaiban annál valószínűbb, hogy a menyasszony önsanyargató fogyókúrába kezd, minél fejlettebb és kiterjedtebb az esküvői ipar, amivel óhatatlanul is újabb nyomás helyeződik a menyasszonyra, hogy tökéletesen nézzen ki. Ennek pedig része a kiválasztott álomruhába való belepréselődés is, ami sok esetben jelentős fogyást igényelhet.

A Middleton testvérek Kate és Pippa.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Egészség, Hírek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

KIRÁLYI ESKÜVŐ – Pippa Middleton és a brideorexia bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Sance szerint:

  Akár biorexiás, akár nem, megérte 🙂
  Most az egész világ róla beszél, a menyasszonyt már rég elfelejtették.

 2. Szilvásy Dénes szerint:

  Bennem a “szépre ették magukat a lányok” kifejezés ragadt meg (sajnos nem tudom a forrást), de változnak a divatok: ma szépre fogyasztják magukat a lányok? :-))
  Te legalább adtál agy “sanszot” Pippa kisasszonynak. 🙂

 3. Hapci szerint:

  Többszázezren lájkolták a fenekét a Faszbúkon.
  Modern idők.

 4. Szilvásy Dénes szerint:

  Hapci! A köznépnek legalább ennyi jár, ha már a lakodáré ételeit tán meg se gusztálhatták, (mi sem Kedves Sándor?) pláne, hogy kóstálhatták volna. 🙁

 5. J. szerint:

  Butaságnak tartom…én például tuti nem sanyargatnám magam nem vagyok hajlamos a hízásra,persze valamilyen szinten edzeném magam,hogy a legjobb formámat adjam,de akkor sem éheznék!!
  Azt sem hiszem,hogy nekik szükségük volt/lenne rá.

 6. Mackóúr szerint:

  Hát, nekem ilyen keszegén is hiányzott hozzá egy kis káposztasaláta! Legközelebb légyszi!

 7. Intizar szerint:

  Ja, már az előző királyi esküvős írásnál is szerettem volna mondani, hogy a kislányból nem lesz velszi hercegné, legalábbis amíg el nem teszi láb alól após pajtást.

 8. Intizar szerint:

  A hátsórész mellesleg méltán világhírű, esküvőre fehérbe öltözni viszont – menyasszonyt leszámítva – enyhén szólva khm. Nem főrendi tempó, mit mondjak.

 9. Sance szerint:

  A koszorúslány ruhát nem a menyasszony választotta? Aki mellesleg általában csinosan öltözik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.