A SZEX EGÉSZSÉGES – s ráadásul még jó is

Rubens: Adám és ÉvaVÉGRE EGY JÓ HÍR a sok rossz között. A Chicagoi Egyetem kutatói a British Medical Journalban (BMJ) számolnak be legújabb vizsgálataikról. Ezek megerősítik azt, amit kamasz és ifjú korában még mindenki tud: a szex egészséges – különösen, ha megfelelő táplálkozással, s életvitellel társul. Az USA-ban két igen széleskörű vizsgálat is volt az elmúlt húsz évben. A két vizsgálatban összesen 6037 25 és 85 év közötti életkorú felnőtt vett részt, akikből 3111 volt a nő és 2926 a férfi. Mérték a szexuális aktivitást, a szexuális élet minőségét, a szex iránti érdeklődést, a szexuálisan aktív élethosszat, és a továbbiakban még várható szexuálisan aktív élettartamot. Nos, a vizsgálatok részleteivel nem untatok senkit, csupán a vizsgálatok konklúzióját írom le.

Ezek szerint

A szexuális aktivitás., a jó szexuális élet, a szex iránti érdeklődés a férfiakban nagyobb volt, mint a nőkben, s ez a nemek közötti különbség még nőtt is az életkorral. A szexuális aktivitás, a szexuális élet minősége, és a szex iránti érdeklődés pozitív összefüggésben állt a középkorúak és idősebbek egészségével. A szexuálisan aktív várható élettartam a férfiaknál hosszabb volt, azonban a férfiak rossz egészségi állapotuk miatt több évet veszítettek szexuálisan aktív életükből, mint a nők. (BMJ, Lindau ST, Avrilova N., Department of Obstetrics and Gynaecology, University of Chicago)

Az amerikai kutatások kiegészítésképpen, azok értelmezésére ide kívánkozik a régebben már egyszer  idézett Lőwy Árpád kétsoros, az “Apai figyelmeztetés“:

Azért csak annyit mondok ifjú népem:
Disznókodni szabad, – de csakis szépen!

 • Megjegyzés: Miután ez a blog mégis csak egy étellel itallal foglalkozó blog (FOOD & WINE) kötelességemnek érzem felhívni a figyelmet a kellemes hangulat, az ízletes vacsora, a gyertyafény,  a zene, az illatok, a szép borok fontosságára is.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Egészség, Hírek, Vélemény
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

A SZEX EGÉSZSÉGES – s ráadásul még jó is bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Eszter szerint:

  Hát így állunk! :)))

 2. spajzcetli szerint:

  …„A tűnődés folyamában a nők után természetesen az étkek következtek. A szív és a has rokonsága. A szerelem és a falat közössége. És persze a pörkölt mindenhatósága. [ ] Ej-ej, gondolta magában Bródy Sándor, nincs ez rendben így. Nem helyes, ha a férfi a szívért lemond a hasról, de az sem, ha a falat kedvéért a szerelmet hanyagolja. Mind a kettőt akarni kell. Együttesen és folyton. E percben határozta el, hogy olyan étket készíttet, mely végleg kiveri fejéből azt a balga ideát, miszerint nő és étek között választani illik.”… (Cserna-Szabó András) 🙂

 3. Attila szerint:

  Én mindig is biztos voltam benne, hogy nagyon egészséges! 🙂

 4. Turbigó szerint:

  Előbb a HAS, aztán alkoss, GYARAPÍTS.

 5. spajzcetli: utólérhetetlen vagy a témába vágó, eklatáns idézetek vonatkozásában!

  Viszont, én még nem találkoztam olyan férfival, aki egy pörköltért (vagy bármilyen ételért) lemondott volna efféle örömökről:-)) így tényleg kézenfekvő, összekötni a kellemest, a kellemessel:-))

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.