A TIZENNYOLCADIK – Herczeg Ágnes

HERCZEG ÁGNES a 18. magyar, aki elvégezte. Nemzetközi Borakadémikus és felsőfokú Certified Educator lett. Szép dolog, nagyszerű. Gratuláltam is hozzá, amikor néhány nappal ezelőtt “minden szempontból rendhagyó borkóstolóra hívott”. Mintegy 150 tétel bor várt kóstolásra és arra, hogy ameghívottak azt is megmondják, vajon mit gondolnak a bor és étel párokról. Én magam 38 vörös borhoz képzeltem el ételeket, s bár gyakorlottnak számítok ebben a műfajban,

nem is volt annyira egyszerű a feladat, különösen nem, hogy igazán jó ételt igazán stílusos, karakteres borhoz lehet találni, amiből pedig mindig kevesebb akad, mint ahány tétel.

A kóstolás oka annyi, hogy Herczeg Ágnes könyvet ír, ami még az idén meg is jelenik (Állítólag én is említve leszek benne, mint az egyik, aki kóstolt.) A könyv címe: Borok a konyhában, amely, mint ígéri, úttörő lesz a magyar piacon. Hogy őszinte legyek, ebben nem is kételkedem, mivel néhány próbálkozást leszámítva, hazánkban ezen a (könyv) fronton alig történt valami érdemleges. November táján lehet már keresni a könyvét a könyvesboltokban. Remek karácsonyi ajándéknak gondolom.

Nem ritkán használom a “szépasszony” kifejezést, azonban Herczeg Ágnesre még ez is igaz. Ő tehát a 18.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, Bor és étel párosítás, Hírek
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

A TIZENNYOLCADIK – Herczeg Ágnes bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Borbély Irén szerint:

  Na végre ! A férfiak ki vették a fakanalat a kezünkből,na most megkapták 🙂 Hajrá “szépasszony” ! Őszintén gratulálok Herczeg Ágnesnek.

 2. Herczeg Andorné szerint:

  Én nagyon boldog vagyok, mert Herczeg Ágnes az én lányom! Drukkolok neki, hogy valóra váljanak álmai, tervei és sikereket érjen el az elkövetkezendő években!

 3. Herczeg Ágnes szerint:

  Köszönöm Irén! 🙂

 4. Dr. Kosárka József szerint:

  Igazán szép teljesítmény! Ezek szerint is, az akarat és a kitartás végül meghozza gyümölcsét. Őszintén gratulálok Ágnesnek, további számos boros élményt és szakmai sikereket kívánok Neki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.