APÁK NAPJA idén is lesz, ahogy volt Anyák napja és Gyerek nap is. A válság, a VB, az árvíz s minden baljós hír, s jelenség közepette se feledkezzetek el az apákról, mert nekünk is jól esik a köszöntés, amihez egy jó étel, s jó ital is kiválóan alkalmas. A nyugati sajtóban már egy ideje gyönyörű húsokat és kiváló italokat reklámoznak azzal, hogy a lányok, s asszonyok

azt készítsék el Apák napja tiszteletére. No, ennyit a sablonokról, s arról, hogy mit is gondol a világ a mi ajándékainkról. Nem könyvet, koncertjegyet, színházi élményt javasolnak az apák megajándékozására, hanem nagydarab húst és mellé jégbehűtött italokat. Persze a fejlett világ fejlett polgárai más jellegű ajándékokkal is bőven kedveskednek az apáknak. Ilyen például a földvásárlás. A  szeretett apának vásárolhatunk egy hold földet a Marson. Ha pedig elégedetlenek vagyunk vele, akkor felszólíthatjuk, hogy menjen el az ajándék birtokra füvet nyírni. Akadnak azonban ennél hasznosabbak is, mint a szintén személyre szabható, kiskertek gyepszőnyegére terítve nagyon praktikus „családi rajzfilmfigura lépőkövek” a kedves, „legjobb barátok” felirattal.

Apa sokféle akad, ahogy gyerek is, ezért aztán ajándék ötletekben is engedjétek szabadon a fantáziátokat, s ne feledkezzetek el az apákról, s az ő nagy napjukról!

Csíki Sándor♣