BASZK SÉF új borospalackja – Berasategui

Martin Berasategui; Forrás: sibaritia.comBERASATEGUI három Michelin csillagos baszk séf egyike a világ legismertebb és legelismertebb séfjeinek. Ő a baszk séfek közép generációja a negyvenes években született Juan Mari Arzak és Pedró Subijana, valamint az ifjú Andoni Aduriz között. Ők négyen a hagyományok hívei, akik egyszersmind képesek is meghaladni azt. Arzak még a nagyszülőktől, szülőktől tanult, Subijana és Berasategui első tanítói is az édesanyák, nagynénik voltak. Aduriz már elismert mesterektől, többek között az előző háromtól leste el a mesterséget.

Berasategui új borospalackja

Berasategui a héten valami újjal rukkolt elő. Borospalackkal, ami – vélik sokan arrafelé – forradalmasítja majd a bodegas világát. A séf e héten kedden mutatta be a képen is látható új borospalackot. (A képre kattintva nagyobb méretben is megvizsgálható a palack.)

Martin Berasategui; Forrás: eitb.com

A palack forradalmi újdonsága, hogy megakadályozza, hogy az üvegben lerakódott üledék a pohárba jusson. A palack mindenféle italban, legyen az likőr, gyümölcslé, bor, vagy olaj, csökkenti a szennyeződéseket és lehetővé teszi, hogy a szennyeződések, az üledék az palack alján maradjon, s ne jusson a pohárba. Mindez valamiféle vákuumhatásnak köszönhető. Ez a palack a palacktervezés kezdete és vége – mondja a séf – és több évi munka előzte meg, míg a briliáns ötletből termék lett.

 • Ha már a baszk Michelin csillagos éttermek szóba kerültek, a következő videón érdemes megnézni, hogy hány szakács is dolgozik egy ilyen étterem konyháján. A fentebb említett séfek konyháin általában 35-40 szakács van a konyhában. A videó jól illusztrálja a Berasategui éttermének konyháját is jellemző nyüzsgést és a konyhai létszámot.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, borász, Hírek, Spanyol konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

BASZK SÉF új borospalackja – Berasategui bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Bouillabaisse szerint:

  Zseniális 🙂 És az oldal is, rendszeresen jövök még!

 2. Csíki Sándor szerint:

  Jól esik tapasztalni, hogy más is így látja, nem csak én. 🙂 Köszönöm!

 3. Bogsán Gyula szerint:

  Zseniális ez a fórum szerintem is.Ennyi jó cikket együtt ritkán lehet felfedezni. Csak dícsérhető az, amit itt lelkesen és elkötelezetten képvisel a lap működtetője…

 4. g. marika szerint:

  Őszintén gratulálok! Belbecs és külcsín egyszerűen magával ragadó. Külön köszönet, hogy még az RSS-re is figyelt, így követhetőek az izgalmas frissülések!!!

  Remélem, még sokáig fog élni az oldal! 🙂

 5. ádám szerint:

  akkor már én is hadd csatlakozzak az előttem állókhoz,bár már régóta folyamatos látogatója vagyok az oldanak,de tényleg mondhatom hogy az egyik ha nem a legjobb hazai gasztro-kulináris oldal. szívesen fogadnék egy jó könyvet is Sándortól. biztos siker lenne..

 6. Csíki Sándor szerint:

  Köszönöm, jól esik a bíztatás! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.