FINE LIVING EXPO 2009

Herczeg Ágnes borszakértő, www.foodandwine.huHERCZEG ÁGNES volt az, aki meghívott a VAM Design Centerben december 4-6 között megrendezett Fine Living Expo 2009 rendezvényre. Sok szép dolgot lehetett látni, azonban engem igazából csak a második emelet érdekelt. Itt voltak az ételek, italok. A legtöbb időt a Tokaji borok standjánál töltöttem, ahol a Disznókő aktív és szimpatikus kereskedelmi igazgatónője segített a kóstolásban. Patrícius, Oremus furmintok és Disznókő hárslevelű, szombaton pedig Szepsy István furmintja voltak azok a borok, amelyeket kóstoltam. A Wunderlich pincészet úgyszintén jelen volt, ahogy Villányból Gere Attila is képviseltette magát a boraival.

Debóra és Andrea (Disznókő) a Tokaj standnál: precíz, informatív, felkészült vendéglátás.

Debóra és Andrea (Disznókő), www.foodandwine.hu

A Wunderlich Pincészetnél leginkább a Merlot bor érdekelt, azt kóstoltam.

www.foodandwine.hu

Vajas sütemény témában nem gondoltam, hogy el tudnak varázsolni, azonban a kiállításon kóstolt szinte már egzotikusan vajas ízű skót sütemények mégis levettek a lábamról. A titok, akárcsak Robuchon krumplipüréjénél, a szokottnál jóval  magasabb vajtartalom, s persze a vaj minősége.

www.foodandwine.huwww.foodandwine.hu

A mangalicatöpörtyűs csokoládé és drazsé, az, amit nem lehet másképpen venni, mint hogy megszületett az élelmiszerek kábítószere. Evolúciós programozásunk miatt a csokoládét eddig is az édes (cukor) és a zsír íz (kakóvaj) miatt szerettük. Erre dobtak rá egy lapáttal, amikor a töpörtyű csokoládéval kombinálódott.

www.foodandwine.huwww.foodandwine.huA kiállításon a bellini nevű kellemes gyümölcsös koktélokat is kóstolhattam, s a kedvemért egy palack Pinot noir rosé habzóbort is behűtöttek. A bellini koktélok névadója egyébként Giovanni Bellini reneszánsz festő, akinek leginkább annyi köze akad ezekhez a koktélokhoz, hogy a bellini nevet éppen a festő jellemző rózsaszínjei ihlették. Fabio, a cég kereskedelmi igazgatója lelkesedéssel és kétségtelen hozzáértéssel beszélt a cég termékeiről (bellini, rossini koktélok, habzóborok).

Fabio, www.foodandwine.huwww.foodandwine.huA Gróf Buttler borászat standját is meglátogattam, ahogy még egy két helyet azonban a bázis továbbra is a Tokaj stand maradt. A képen Hanyecz Andrea (Disznókő) és Szepsy István.

www.foodandwine.hu

Herczeg Ágnes igazán sok energiát fektetett abba, hogy a bort és a pálinkát értőn képviselje és a közönséggel is megismertesse. A rendezvényen több figyelemre méltó termékkel is találkozni lehetett. Kíváncsian várom a kiállítás folytatását.

Csíki Sándor♣

TOKAJ-HEGYALJA GASZTRONÓMIÁJA (IV. rész)
VILLÁNY GASZTRONÓMIÁJA (III. rész)
SZECSUÁN ÉS TOKAJ
SPÁRGA KRÉMLEVES, grillcsirke, ciabatta
TOKAJ a legyőzhetetlen

és még sok más írás…

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, borász, Hírek, Vélemény
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

FINE LIVING EXPO 2009 bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Sance szerint:

    A Buttler kereskedelmi forgalomba nem kerülő borait ilyen helyeken lehet néha-néha megkóstolni. Akinek módja van rá, tegye meg!

  2. LISZKAY MIHALY szerint:

    Liszkay Mihaly borasz vagyok a Kali medencebol, a 4 klasszikus voros szolobol voros bort termelek. Nem akarmilyen minosegben, lasd honlapom, google kereson : Liszkay Borok, Decanter 2011, Herczeg Agnes es Csiki Sandor elerhetoseget keresem sikertelenul az interneten. Megkoszonnem mindketto e-mail cimet esetleg mobil elerhetoseget. Van ujdonsag, van tortenet, ” forradalmi ” bor hir, egy amugy ismeretlen, csak feher bort termelo videkrol, amely magyarorszag eggyik legertekesebb dulojekent szerepel a hivatalos szolokataszterban ( 385 pont a maximum 400 bol ) Eljott az pillanat hogy bemutatkozzak boraimmal eggyutt. Elore is koszonettel, Liszkay Mihaly.

  3. Csíki Sándor szerint:

    Tisztelt Liszkay úr!

    Az elérhetőségem: info@foodandwine.hu
    Ágnessel beszélek.

    Üdvözlettel:
    Csíki Sándor

  4. LISZKAY MIHALY szerint:

    Koszonetem a visszajelzesert, varom hogy Agnes nyitott e egy synergikus eggyuttmukodesre, orulnek ha meglatogatna a Monoszloi Boroskuriat es a fejlesztes
    ( de mar kibontakozo minosegu ) boraszatat.. Udvozlettel, Liszkay Miahly

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.