Borfesztivál www.foodandwine.hu

A BUDAI VÁRBAN immár 18. alkalommal megrendezésre kerülő Borfesztiválhoz sokat nem kell hozzátenni. Aki ismeri, tudja jól, érdemes meglátogatni a borászokat. Aki nem ismeri, ám akad benne némi fogékonység az asztali örömök, borok, pezsgők iránt, annak csak ajánlani tudom. Fesztivál követ fesztivált, nehéz a választás. A Zsidó Nyári Fesztivál 2009 (augusztus 30.- szeptember 6.) után három nappal már itt is van ez a fővárosi fesztivál.

Borfesztivál www.foodandwine.hu

18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál 2009

„Borok, gasztronómia, látvány, zene, hangulat és ünnepi forgatag a Budai Várban! Programsorozat időpontja: 2009. szeptember 4-20. Borkiállítás és Vásár: 2009. szeptember 9-13.

A Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb szakmai rendezvénye, művészeti fesztiválja, ahol a számtalan eseményt az emberiség leginkább kultikus terméke, a bor fogja össze.

A Borfesztivál központi rendezvényének helyszíne Budapesten az UNESCO által a világörökség részévé nyilvánított Budai Vár, amely méltó és méltóságos helyszínt biztosít a magyar bor ünnepéhez. A közel két héten keresztül tartó esemény során évről-évre több tízezren ismerkednek meg a kulturált borfogyasztás művészetével, a borok készítőivel, a borkultúrához kapcsolódó művészetekkel, hagyományokkal.

A fesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Kht. 18 éve tartó célkitűzése megismertetni az érdeklődőkkel a legkiválóbb magyar borokat, a világ nemes borait, valamint lehetőséget teremteni a személyes találkozásra borász és borkedvelő között, ráirányítani a figyelmet a borra, mint az emberi kapcsolatok legnemesebb italára. Olyan színvonalas, a borhoz, a borkultúrához kötődő kulturális és gasztronómiai élményt kínál, amiért érdemes Budapestre, Magyarországra látogatni.” (Idézet forrása.)

Csíki Sándor♣

A MAGYAR BOR AKADÉMAI GÁLAEBÉDJE:

2010 –  ?
2009 KONYÁRI JÁNOS tiszteletére
2008FRITTMAN János tiszteletére
2007GARAMVÁRI Vencel tiszteletére

.