VinCE Wine Show10. VinCE BUDAPEST – Ismét a csúcsboroké lesz a főszerep áprilisban a 10. VinCE Budapesten. Április végén 10. alkalommal rendezik meg Magyarország legismertebb és legszínvonalasabb beltéri boros rendezvényét, a VinCE Budapest Wine Show-t. A hazai kínálat legjavát felvonultató háromnapos rendezvényen nemcsak a kiváló magyar és külföldi boroknak és párlatoknak, de egyedülálló mesterkurzusoknak és workshopoknak is kiemelt szerep jut. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is

különleges meglepetéseket tartogatnak a szervezők, és számos újdonsággal is készülnek. A tavalyi évben közel 6000 látogatója volt a Várkert Bazárban mintegy kétezer négyzetméteren megrendezett háromnapos VinCE Budapest Wine Show-nak, ahol ezernél is több különböző borral és Magyarországon egyedülálló nemzetközi kitekintést nyújtó mesterkurzusokkal várták a vendégeket. 2019. április 25-27. között ismét alkalmat adnak a borászoknak, a hazai és nemzetközi szakmai látogatóknak és borkedvelőknek arra, hogy találkozzanak és élvezzék egymás, valamint a jó borok társaságát. Ráadásul ezúttal egy különleges, jubileumi eseményre kerül sor, ahol a tízes szám is fontos szerepet kap majd.

Csúcsboroké a főszerep

Nem túlzás, hogy a kiállítótérben kóstolható borok a hazai választék színe-javát felvonultatják: a kiállító pincészetek körébe ugyanis csak azok kerülhetnek be, akiknek a bora a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést ért el.

  • A háromnapos rendezvény minden délelőttje pezsdítő buborékokkal indul: a csütörtöki napot Essi Avellan Master of Wine és Márkus György champagne szakértő mesterkurzusa nyitja, ahol a 10 éve palackba került 2008-as évjárat válogatott champagne-ai kerülnek a poharakba.

Az idei tematikában a hazai dűlőmesterek is kiemelt szerepet kapnak: a Tokaj-hegyaljai borvidékről ifj. Szepsy István a furminton, Balatonfüred-Csopakról Figula Mihály az olaszrizlingen keresztül méltatja majd a borvidék kiemelt dűlőinek sajátosságait. A Mádi Kör tagjai pedig boraik legjavából válogatva mutatják meg a termőhely erejét.

A nemzetközi borvilág is számos tétellel képviselteti magát: olyan ismert és elismert márkák képviselői lépnek színpadra, mint az olasz Antinori és a Mionetto, vagy a portugál Symington, de lehetőség nyílik a vörösboros világ legismertebb házasításainak alaposabb megismerésére is, Bordeaux-tól Kaliforniáig.

Egyedülálló élmény, felejthetetlen találkozások

A VinCE Budapest erőssége a széles kiállítói körön és az igényes borértő közönségen túl az, hogy lehetőséget kínál a szakmai találkozásokra, ami idén sem lesz másképpen. Ismét számos hazai és külföldi véleményvezért és döntéshozót látnak majd vendégül az eseményen. Újdonság, hogy a 10. születésnapját ünneplő kiállításon ebben az évben először a VinAgora borverseny díjnyertes tételei is bemutatkoznak.

A-listás hollywoodi sztárok kedvenc borát is megkóstolhatjuk

Évek óta nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú mesterkurzusokra is jegyet vásárolhatnak azok, akik a VinCE Budapestre látogatnak. Ezt a tradíciót az idei évben a 10. születésnap, az ikonikus termelők, a legjobb dűlők és az emlékezetes történetek köré épített előadások gazdagítják tovább. A rendezvény zárónapján például egy rendhagyó kóstoló keretében a világlátott erdélyi sommelier, Szabó Zoltán osztja meg élményeit a közönséggel, ráadásul megkóstolhatunk vele olyan különleges tételeket is, amelyeket a legismertebb hollywoodi sztároknak személyesen kínált fel az elmúlt években.

A VinCE Budapest Wine Show-ról

A VinCE Budapest Wine Show a borszakma legjobban várt rendezvénye hazánk egyik legismertebb bor szaklapja, a VinCE Magazin kiadójának szervezésében. Az idén 10. jubileumát ünneplő eseményen a borkedvelők és a szakértők első kézből értesülhetnek a borszakma legfrissebb trendjeiről, csúcsborokat és ritka tételeket kóstolhatnak, a kóstolások mellett pedig az ínycsiklandó gasztronómiai újdonságok sem maradhatnak el. A Vince Budapest Wine Show-n minden évben közel 200 magyar és külföldi kiállító vesz részt és számos világhírű szakember tart előadást, illetve mutatja be exkluzív kóstolósorát.

Várkert Bazár, Budapest

Várkert Bazár, Budapest

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)