PRO GASTRONOMIA – átadták a Pro Gastronomia dijakat

Pro Gastronomia 2019 Vomberg FrigyesPRO GASZTRONOMIA DÍJ 2019 – Átadták az idei „Pro Gastronomia” díjakat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK). A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg. Idén Olivier Roellinger – 3 Michelin csillagos séf, az Olivier Roellinger szakácsverseny

megálmodója és megvalósítója, Varga Károly, 22 olimpiai és világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosa, Vomberg Frigyes, a Bocuse d’Or csapat coach-a, valamint Böröcz Zsófia, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a RTL Klub Konyhafőnök 2018-as szériájának győztese érdemelte ki a díjat.

  • Az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny nyitónapján, ünnepélyes keretek között második alkalommal átadott “Pro Gastronomia” díjat Dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította a tavalyi évben.

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan – ifjúsági díjként – átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét az ötletgazda Dr. Sándor Dénes, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Ebben az évben az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket.

A díjazottak 2019-ben:

  • Olivier Roellinger, 3 Michelin csillagos chef, a Relais & Chateaux alelnöke, megálmodója és megvalósítója a nevét viselő európai szakácsversenynek
Olivier Roellinger díját Elisabeth Vallet, az Ethic Ocean igazgatója (középen) vette át. A képen Dr. Lugasi Andreával és Dr. Sándor Dénessel látható.

Olivier Roellinger díját Elisabeth Vallet, az Ethic Ocean igazgatója (középen) vette át. A képen Dr. Lugasi Andreával és Dr. Sándor Dénessel látható.

  • Varga Károly, 22 olimpiai és világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosa, a Kígyósi Csárda Étterem és Panzió szakmai mentora, a kecskeméti 48 Étterem és Bár konyhafőnöke
Varga Károly a díjátadást követen Dr. Lugasi Andreával és Dr. Sándor Dénessel.

Varga Károly a díjátadást követen Dr. Lugasi Andreával és Dr. Sándor Dénessel.

  • Vomberg Frigyes, food stylist, 2014 és 2018 között az európai versenyen 2016-ban első helyezést, a lyoni döntőben 2017-ben negyedik helyezést elért magyar Bocuse d’Or csapat tagja és coach-a.
Vomberg Frigyes a díjjal Dr. Lugasi Andrea és Dr. Sándor Dénes társaságában

Vomberg Frigyes a díjjal Dr. Lugasi Andrea és Dr. Sándor Dénes társaságában

  • Ifjúsági díjazott: Böröcz Zsófia, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a RTL Klub Konyhafőnök 2018-as szériájának nyertese, gasztromentor, a N’iceroll fagylaltozó tulajdonosa.
Böröcz Zsófia a Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabáttal.

Böröcz Zsófia a Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabáttal.

  • A díjazottak az emlékplakett mellett a Hotel Garzon Plaza, a Bástya Wellness Hotel és a La Perle Noire étterem felajánlásában egy-egy két személyre szóló pihenést, illetve vacsorameghívást kaptak.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Chef
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.