ZALAKAROS GO WILD – az első helyezett WILD FOOD, díjak

WILD FOOD ZALAKAROS – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja. Az innovatív városok sorában, Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket: az Élménnyel Teli Ízek programot vadgasztronómiai tematikával folytatva, a Zalaerdő Zrt.-vel közösen, két kategóriában is receptversenyt hirdetett a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

A FOOD&WINE blogban is közzétett és a Facebookon is megosztott felhívásra több, mint száz recept érkezett. A klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadétel recepteket várták, de fontos szempont volt az ételek étlapra vihetősége is.

  • A Stílusos Vidéki Éttermiség-gel (SVÉT) közösen az ország első WILD FOOD ételét is keresték, amelynek a strandok pavilonjaitól kezdve, a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell majd a GO WILD Zalakaros megálmodta küldetését.

  • A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek tolmácsolásában kóstolhatta meg a zsűri. Ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Food-ját a SVÉT zsűrizte.

A zsűri tagjai

  • Csíki Sándor – gasztronómiai szakíró, Food&Wine, a zsűri elnöke
  • Kovács Ferenc – vezérigazgató-helyettes, Zalaerdő Zrt
  • Dr. Kun Edit – kiadói igazgató / NIMRÓD Vadászújság
  • Kis-Varga Judit – gasztronómiai rovatvezető, Nők Lapja Café; Csak a Puffin
  • Czirákiné Pakulár Judit – alpolgármester, Zalakaros Város
  • Czimondor Nándor – igazgató, Hotel MenDan, Zalakaros
  • Bai Tamás – executive chef, Hotel Karos Spa, Zalakaros
  • Kovács Szabolcs – ötletgazda, ügyvezető, Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

A klasszik kategória díjazottjai

  • I. helyezett: Zalai vaddisznópofa – A recept beküldője: Varga Péter
  • Ez lett “Zalakaros Kedvenc Klasszik Vad Étele
  • Az első helyezett recept díja: 100 000 Ft (százezer forint).
I. helyezett: Zalai vaddisznópofa - A recept beküldője: Varga Péter 

I. helyezett: Zalai vaddisznópofa – A recept beküldője: Varga Péter  (Fotó: Food&Wine)

I. helyezett: Zalai vaddisznópofa - A recept beküldője: Varga Péter 

I. helyezett: Zalai vaddisznópofa – A recept beküldője: Varga Péter

  • II. helyezett: Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér. A recept beküldője: Nagy László.
II. helyezett: Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér. A recept beküldője: Nagy László. 

II. helyezett: Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér. A recept beküldője: Nagy László. (Fotó: Food&Wine)

II. helyezett: Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér. A recept beküldője: Nagy László. 

II. helyezett: Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér. A recept beküldője: Nagy László.

  • III. helyezett: Omlós nyúlcomb, barna mártással, hajdinatészta ágyon. A recept beküldője: Ludányi Emőke. 
III. helyezett: Omlós nyúlcomb, barna mártással, hajdinatészta ágyon. A recept beküldője: Ludányi Emőke. 

III. helyezett: Omlós nyúlcomb, barna mártással, hajdinatészta ágyon. A recept beküldője: Ludányi Emőke. (Fotó: Food&Wine)

III. helyezett: Omlós nyúlcomb, barna mártással, hajdinatészta ágyon. A recept beküldője: Ludányi Emőke. 

III. helyezett: Omlós nyúlcomb, barna mártással, hajdinatészta ágyon. A recept beküldője: Ludányi Emőke.

WILD FOOD

  • Az ország első díjazott WILD FOOD étele a gŐZgombóc. A recept beküldője: Nagy Róbert.
  • Az ország első WILD FOOD étel receptjének díja: 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, a Hotel Karos Spa**** superior jóvoltából, valamint egy családi belépő a Hotel Mendan**** wellness részlegébe.
Zalakaros WILD FOOD étele a - gŐZgombóc, A recept beküldője: Nagy Róbert.

Zalakaros WILD FOOD étele a – gŐZgombóc, A recept beküldője: Nagy Róbert.

  • Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lett gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!
  • További információk: https://zalakaros.hu/gowild

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha, nemzetközi konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.