GOURMET FESZTIVÁL – május 17-20. gombóc és csúcsgasztro

Gourmet Fesztivál 2018GOURMET FESZTIVÁL 2018 -Idén is érdemes lesz a pünkösdi hétvégén a Millenárisra zarándokolnia a minőségi gasztronómia szerelmeseinek, ahol az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 17-20. között mutatja be Magyarország top éttermeit, legjobb cukrászdáit, borászatait, a hazai gasztronómia aktuális finomságait, és ízelítőt ad a nemzetközi csúcsgasztronómia világából is. Az idei téma a gombóc, valamint a kaviár és a pezsgő.

A fesztivál nemzetközi főszereplője Heinz Reitbauer, a világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, 2 Michelin-csillagos Steirereck séfje,

  • itt lesz Lengyelország összes Bib Gourmand minősítésű éttermének séfje, Kamilla Seidler, Latin Amerika legjobb női séfje és Maksut Askar, az isztambuli Neolokal séfje, a régió egyik nagy nemzetközi felfedezettje, a színpadi programon túl ők mindannyian exkluzív vacsorákat is adnak,
  • az exkluzív ebédek és vacsorák limitáltak, fentieken túl 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül,
  • a workshopokon nem akárkiktől lehet tanulni, előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is,
  • a színpadi program is sok izgalmat ígér: a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, találkozhatnak a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is, végül a júniusi megmérettetés előtt még találkozhatnak Pohner Ádámmal, az ifjú séftehetséggel, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen,
  • idén is átadjuk a Gourmet díjakat, a közönség és egy szakmai zsűri is megválasztja kedvenc ételét,
  • a kisebbekről sem feledkeztünk el, 14 éves kor alatt ingyenes a belépés, lesznek gyerekprogramok is a Kerek Perec és a Chefparade jóvoltából.

Nemzetközi sztárok a Millenárison

“Az idei év nemzetközi “headlinere” Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje” –meséli Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője.

“A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos éttermet a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf”

– teszi hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik majd Budapestre. “És elmondhatjuk már azt is, hogy nem csak a környező országok sztárséfjei látogatnak el hozzánk” – mondja a Gourmet főszervezője, “a színpadon is láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd például Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg többek között egy új étterem nyitásán dolgozik” – tudtuk meg Nemes Richárdtól valamint azt is, hogy Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten. Ő a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza épp a török gasztroköztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát, Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

  • Exkluzív ebédek és vacsorák
  • Gourmet workshop by Electrolux
  • Gasztroszínpad programok
  • További részletek a gourmetfesztival.hu oldalon.

Fizetés okostelefonnal

Az egyérintésés kártyák mellett idén a fesztiválozók a Simple appnak köszönhetően már okostelefonjaikkal is fizethetik fogyasztásaikat. Az alkalmazás használatához, így a fizetéshez sincs szükség OTP-s számlaszámra, elég egy digitalizált bankkártya

– mondta Nagy Zoltán Péter az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója.

Nyitva tartás 2018. május 17-20. – 4 nap

  1. 2018. május 17., csütörtök: 17:00 – 23:00
  2. 2018. május 18., péntek:      12:00 – 23:00
  3. 2018. május 19., szombat:   11:00 – 23:00
  4. 2018. május 20., vasárnap: 11:00 – 23:00

Belépőjegyek

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Chef, Fesztivál, magyar konyha, nemzetközi konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.