RUSZTIKUS TOSZKÁN BABLEVES – toszkán bableves receptje

TOSZKÁN BABLEVES – Ehhez a toszkán leveshez 4 személyre a következők szükségesek: 1 evőkanál (15 ml) extra-szűz olívaolaj, 1 hagyma, finomra vágva, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 sárgarépa, felvágva, 1 aprított zeller szár, 1 teáskanál szárított zsálya, morzsolva, 6 csésze (1,5 liter) csirkehúsleves, 2 doboz fehér májbab, vagy Romano bab, amelynek öntsük le a levét és csöpögtessük le, 4 csésze (1 liter) aprított fodroskelt, só és bors. Az elkészítéséhez egy nagy edényben, közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat.

Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, szárzellert és zsályát és állandó kevergetéssel pároljuk 5 percig, vagy amíg a hagyma üveges nem lesz. Adjuk hozzá a konzerv babot, fodroskelt. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint és gyakran megkeverve, főzzük 20 percig, vagy, amíg a kelkáposzta kellően meg nem puhul. Forrón tálaljuk. Adhatunk mellé kenyeret is.

  • Az előbbiekben leírtakat láthatjátok a videón.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: olasz konyha, Olaszország, Recept, Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.