MINI SVÉT A ROSINANTÉBAN – Szigetmonostor, február 17.

MINISVÉT 2018 – Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban. A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma, Mád, az idén

Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.

6 SVÉTterem, 13 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás

Éppen ezért nem kis öröm, hogy hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat. A február 17-i tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:

  1. Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  2. Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
  3. Macok Bisztró és Borbár (Eger)
  4. Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
  5. Erhardt Étterem (Sopron)
  6. Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)

Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:

Kistücsök Étterem – Jahni László

  • Füstölt ponttyal töltött káposzta
  • Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal

Viator Étterem és Borbár – Gyurik Gábor

  • Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye
  • Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól

Macok Bisztró és Borbár – Macsinka János

  • Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
  • Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
  • Meglepetés

Rosinante Étterem és Hotel – Jónás Gábor

  • Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney
  • Mézes krémes

Erhardt Étterem – Erhardt Zoltán

  • Sáfrányos halászlé Pannóniából
  • Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
  • Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral

 Nomád Hotel és Glamping – Szaszák Zoltán

  • Ököruszály leves
  • Nomád fánk baracklekvárral

A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják. A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban. Helyi ízek kóstolója a Szigeti termelői standnál. A jó hangulatról a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz D.J T-Boy gondoskodik. A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött.

Jahni László, Gyurik Gábor, Macsinka János, Jónás Gábor, Erhardt Zoltán, Szaszák Zoltán

Jahni László, Gyurik Gábor, Macsinka János, Jónás Gábor, Erhardt Zoltán, Szaszák Zoltán

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣, fotó: Szindbád az Utazó)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Chef, Éttererm
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.