A FŰSZERPAPRIKÁK ÚJ CSÚCSA – Mocsán Paprika Manufaktúra

Mocsán Paprika Manufaktúra, FaddMOCSÁN FŰSZERPAPRIKA (Fadd) –Faddról, ahol a csúcsminőségű fűszerpaprikát termelő Mocsán Zoltán él, annyit kell tudni, hogy a kalocsai tájkörzethez tartozó település, és Kalocsával szemben, a faddi Holt-Duna partján, Paks és Szekszárd között félúton található. (A Duna fő ága a 19. század végi nagy folyamszabályozások után távolabb, mintegy 5 km-re került  a falutól.) A település három fő profilja: a fűszerpaprika termesztés és feldolgozás, a dohánytermesztés és feldolgozás, és a halászat. Nem véletlen hát, hogy éppen ez a három jelkép van jelen a község címerében is, és 2005 óta ez lett Mocsán Zoltán egyéni vállalkozásának is a logója. A Mocsán Paprika Manufaktúra rengeteg kézi munka igénnyel, nagy

törődéssel, a minőség iránti fanatikus elkötelezettséggel és példamutató gondossággal készíti csúcsminőségű fűszerpaprika őrleményeit. Jó volt vele főzni!

Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd

    • A Mocsán Paprika Manufaktúra a kalocsai tájkörzethez tartozó területen jelenleg 15 hektáron termel helyre vetett, kézzel szedett fűszerpaprikát.
    • A kézzel betakarított faddi fűszerpaprikát ezt követően “raschel” tömlőkbe töltik és szellős, fedett tárolókban, 4-6 hétig érlelik.
    • Az érlelt paprikát válogatják, osztályozzák, csumátlanítják.
    • A “csipedett” paprikát ezután mossák, szeletelik, tálcákra terítik, és 18-20 órás, kíméletes, alacsony hőfokon (55-60 C°) történő szárítással, szárító kamrákban csökkentik a paprika víztartalmát.
    • A szárítást követő visszahűtés után a paprikát zsákokba rakják és száraz, szellős helyen beraktározzák.
    • A paprikát a piac igénye szerint mindig frissen, finomra őrülve értékesítik.
A Mocsán Paprika Manufaktúra a kalocsai tájkörzethez tartozó területen jelenleg 15 hektáron termel helyre vetett, kézzel szedett fűszerpaprikát.

A Mocsán Paprika Manufaktúra a kalocsai tájkörzethez tartozó területen jelenleg 15 hektáron termel helyre vetett, kézzel szedett fűszerpaprikát. (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

 Helyre vetett, kézzel szedett fűszerpaprika (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

Helyre vetett, kézzel szedett fűszerpaprika (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

A kézzel betakarított faddi fűszerpaprikát "raschel" tömlőkbe töltik és szellős, fedett tárolókban, 4-6 hétig érlelik. (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

A kézzel betakarított faddi fűszerpaprikát “raschel” tömlőkbe töltik és szellős, fedett tárolókban, 4-6 hétig érlelik. (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

A "csipedett" paprikát ezután mossák, szeletelik, tálcákra terítik, és 18-20 órás, kíméletes, alacsony hőfokon (55-60 C°) történő szárítással, szárító kamrákban csökkentik a paprika víztartalmát. (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

A “csipedett” paprikát ezután mossák, szeletelik, tálcákra terítik, és 18-20 órás, kíméletes, alacsony hőfokon (55-60 C°) történő szárítással, szárító kamrákban csökkentik a paprika víztartalmát. (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

Vegyszermentes, 100% organikus magyar premium fűszerpaprika (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

Vegyszermentes, 100% organikus magyar premium fűszerpaprika (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)

A tesztelt organikus fűszerpaprika különlegesség jellemzői, pontszáma

  • Termőhely:   Kalocsai tájkörzet
  • Gyártó:          Mocsán Zoltán (Mocsán Paprika Manufaktúra, Fadd)
  • Megjelenés:  Homogén, egyöntetű, finom őrlésű
  • Szín:               élénk, telt, bársonyos hatású vörös
  • Illat:               komplex, édeskés, aszalt gyümölcsös illat, fehér virágok illatjegyeivel
  • Íz:                   gyümölcsös, édes, harmonikus
  • Aroma:          finoman fűszeres, datolyás, pirított magvakat idéző, telt, kerek
  • Csípősség:     csípősségmentes
  • Zsírban:         pirítva jellegzetes illatú marad. A színező, ízesítő hatása kiváló!
  • Levesben:      élénk, piros színt, kellemes paprika ízt ad
  • AJÁNLÁS:  A Mocsán Paprika Manufaktúra csípősségmentes premium organikus paprikája  kiváló termék! Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek! Professzionális minőségű paprika!

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha, Teszt
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.