BORI MAMI – egy jó gyöngyösi étterem, amit érdemes felkeresni

BORI MAMI – Szezonális ízek bemutatása, régiós, helyi eredetű alapanyagok használata és tudatos, fenntartható vendéglátás – erre törekszik a gyöngyösi Bori Mami étterem, ahol nemrég mutatkozott be az új konyhafőnök, Nagy Attila.  A Bori Mami nem csupán étteremként üzemel a Mátra kapujában, hanem úttörő szerepet kíván betölteni a modernkori, jó értelemben vett polgári életvitel újjáélesztésében, a bisztrókultúra népszerűsítésében. Kávézóként és reggelizőként, találkozóhelyként is

működik, ugyanakkor családi ebédek, meghitt vacsorák vagy éppen üzleti találkozók számára is remek helyszínt biztosít. A Gyöngyösön egyedülálló bisztró Dobróka Tamás és Sándor Béla közös ötlete alapján a Belváros téren 2014 nyarán nyitotta meg kapuit. Az elegáns, mégis könnyed stílusú Bori Mami belső tere több mint 40 férőhelyes, tavasztól őszig mindez egy szintén 40 férőhelyes fedett terasszal is kiegészül. Az étel- és italkínálattal minden korosztályt igényeit igyekeznek kielégíteni, a legkisebbektől egészen a legidősebbekig. A kiváló ételek és italok mellett az étterem egész évben folyamatos programokkal, koncertekkel, adventkor hangulatos karácsonyi vásárral és számos izgalmas rendezvénnyel várja az idelátogatókat. Sokan kérdezik, honnan ered az étterem neve: nos, Bori Mami valóban létezik, az egyik tulajdonos, Dobróka Tamás nagymamája után nevezték el az éttermet, ezzel is utalva annak meghitt, családias légkörére.

A Bori Mami konyhai csapata – immáron Nagy Attila séf vezetésével – a bisztróhagyományokat megtartva öltözteti modern köntösbe a tradicionális ételeket. Az étterem minden nap reggel fél 8-tól várja friss reggelivel a munkába induló városlakókat. A negyven féle szálas tea, a gőzölgő forró csoki, és a térségben csak itt fellelhető kávékülönlegességek pedig mind-mind a vendégek kedvenceinek számítanak. Ebédidőben az á la carte étlap mellett gondosan összeállított menü fogyasztására is lehetőség nyílik, az esti vacsora mellé pedig a mátrai, valamint más hazai régiókból származó és nemzetközi borokból is egyaránt kóstolhatnak a vendégek.

Amit kóstoltam

  • Kacsamáj parfé lekvárral és kaláccsal
  • Szarvasgombás burgonyakrémleves
  • Falusi paprikás csirke, tojásos nokedli, ecetes saláta
  • Őzgerinc, cékla, sütőtök, dödölle
  • Almáspite, tejfölhab, Calvados fagyi
  • Borok: Molnár és Fia abasári rizling 2016, Benedek Pince  Kékfrankos 2016
Kacsamáj parfé lekvárral és kaláccsal (Fotó Dajka Gábor)

Kacsamáj parfé lekvárral és kaláccsal (Fotó Dajka Gábor)

Szarvasgombás burgonyakrémleves (Fotó: Dajka Gábor)

Szarvasgombás burgonyakrémleves (Fotó: Dajka Gábor)

Falusi paprikás csirke, tojásos nokedli, ecetes saláta (Fotó: Dajka Gábor)

Falusi paprikás csirke, tojásos nokedli, ecetes saláta (Fotó: Dajka Gábor)

Őzgerinc, cékla, sütőtök, dödölle (Fotó: Dajka Gábor)

Őzgerinc, cékla, sütőtök, dödölle (Fotó: Dajka Gábor)

Almáspite, tejfölhab, Calvados fagyi (Fotó: Dajka Gábor)

Almáspite, tejfölhab, Calvados fagyi (Fotó: Dajka Gábor)

Volt egy (nagyszerű) farkasmályi piknik is…

Sajtok a farkasmályi pincesoron

Sajtok a farkasmályi pincesoron

Benedek Péter borásszal (Benedek Pince) a farkasmályi pincesoron

Benedek Péter borásszal (Benedek Pince) a farkasmályi pincesoron

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, borász, Chef, Éttererm
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.