ZALAKAROSI GASZTRO 2.0 – a tökmagos kalács diadala

ZALAKAROS 2017 – “Várossá válásának 20. évfordulóját ünnepelve, Zalakaros úgy döntött, hogy újrateríti az asztalt és új kihívások elé állítja az érzékszerveket.” – áll a Nagykanizsán rendezett esemény sajtóanyagának bevezetőjében, majd az ismertető így folytatódik. “A húszas évfordulóból kerekített kettő pont nullás (2.0) törekvés, ahogyan a neve is jelzi, egyfajta megújulás, maga a hagyományokon alapuló innováció. De milyen élménnyel teli ízek kerülnek az

ünnepi asztalra? A város szívügye, hogy megőrizze gasztronómiai értékeit és az ország más tájairól érkezőkkel is megismertesse a zalai ízeket, természetesen mindezt úgy, hogy közben a zalakarosiak is belekóstoljanak a legjavába!

  • Hogy az élmény még teljesebb legyen, felkerült néhány plusz teríték az asztalra…
Richterné László Erzsébet, a Nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola igazgatónője és a szervező, Kovács Szabolcs Ügyvezető, Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft

Richterné László Erzsébet, a Nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola igazgatónője és a szervező, Kovács Szabolcs Ügyvezető, Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft

A zsűri tagjainak bemutatkozása

A zsűri tagjainak bemutatkozása

A város térségi receptversenyt hirdetett, melyre rengeteg alkotás érkezett a zalai kincseskamrákból. Ezeket húsz receptre szűkítette a gasztro-leltár és még egy facebook szavazást is bevetettek a szervezők, hogy a legjobb tíz recept majd beférhessen és a zalakarosi séfek által megelevenedjen a nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola gasztroműhelyének munkaállomásain.

A zsűri és a közreműködő szakácsok, felszolgálók.

A zsűri és a közreműködő szakácsok, felszolgálók.

A 10 legtöbb szavazatot kapó receptek tehát a Thúry György Szakképző Iskolában (8800 Nagykanizsa, Ady Endre u. 29.) a „keris” diákok közreműködésével kerülnek lefőzésre 2017.04.10-én, 15.00 órakor. Az esemény záró akkordjaként pedig egy szakmai zsűri választja ki zalakaros kedvenc ételét.

A gasztroműhely keretében rendhagyó osztályfőnöki órára is becsengetnek, ahol a bátrabb diákok közvetlenül a zsűrinek is szegezhetik kérdéseiket.

A zsűri tagjai

  • Prikryl József – A zsűri elnöke, mesterszakács
  • Czirákiné Pakulár Judit – Alpolgármester, Zalakaros
  • Kis-Varga Judit – Gasztronómiai rovatvezető (Nők lapja Café; Csak a Puffin)
  • Bai Tamás – Executive Chef (Hotel Karos Spa, Zalakaros)
  • Bezerics Dániel – Tulajdonos, Paletta bisztró
  • Czimondor Nándor – Ötletgazda, igazgató (Hotel MenDan, Zalakaros)
  • Csíki Sándor – Gasztronómiai szakíró (Food&Wine)
  • Hézl László – Executive Chef
A zsűri tagjai: Czirákiné Pakulár Judit, Kis-Varga Judit, Hézl László, Bezerics Dániel, Csíki Sándor, Czimondor Nándor, Prikryl József, Bai Tamás

A zsűri tagjai: Czirákiné Pakulár Judit, Kis-Varga Judit, Hézl László, Bezerics Dániel, Csíki Sándor, Czimondor Nándor, Prikryl József, Bai Tamás

  • A nyeremények a hivatalos díjátadón, 2017.04.19.-én, 17.00 órakor, a Hotel Karos Spa -ban (8749 Zalakaros, Alma utca 1.) kerülnek átadásra a győzteseknek.

Zalakaros kedvenc étele 2017-ben a

Magyarföldi tökmagos kalács

Zalakaros kedvenc étele 2017-ben a Magyarföldi tökmagos kalács, beküldője: Horváth Erika

Zalakaros kedvenc étele 2017-ben a Magyarföldi tökmagos kalács, beküldője: Horváth Erika

2. helyezett: Tejfölös tárkonyos vargányaleves sonkás krumpli gombóccal, beküldője: Szakos Jánosné

2. helyezett: Tejfölös tárkonyos vargányaleves sonkás krumpli gombóccal, beküldője: Szakos Jánosné

3. helyezett: Zalai káposztás borított, beküldője: Dombi Gábor

3. helyezett: Zalai káposztás borított, beküldője: Dombi Gábor

A leginkább hagyományokon alapuló innovációs különdíj: Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagymamártással beküldője Szabóné Szűcs Hajnalka

A leginkább hagyományokon alapuló innovációs különdíj: Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagymamártással beküldője Szabóné Szűcs Hajnalka

Májusban kezdetét veszi a karosi gasztro-hónap, melynek keretében a csokorba szedett, 2.0-ás zalai költemények felkerülnek a zalakaros.hu oldalra, valamint a zalakarosi szállodák és éttermek kínálatába.

Nyeremények:

  1. helyezett: 100.000 Ft készpénz, Zalakaros Kedvenc Étele – 2017 cím
  2. helyezett: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, a zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellnes Hotel jóvoltából
  3. helyezett: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, félpanzióval a Boni Hotel Zalakaros szállodában

+ egy igazi 2.0-ás különdíj, a leginkább hagyományokon alapuló innováció részére: 2 éjszakás wellness pihenés 2 fő részére, a zalakarosi Hotel Karos Spa jóvoltából!

És természetesen mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!

A zalakarosi tökmagos kalács

A tökmagos kalács – Zalakaros kedvenc étele 2017-ben

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.