BUDDHA-BAR – Mától újabb tematikus hét kezdődött a Buddha-Barban. Januárban jóllaktunk India gasztronómiai különlegességeivel, ebben a hónapban pedig lehetőségünk nyílik, hogy a világ egyik leghíresebb konyhájának ízvilágába kóstoljunk, hiszen a tematikus hetek következő állomása Thaiföld! Fűszerezzük meg a hetet, és fedezzük fel a

thai konyha titkait Osama Kutaini executive chefünk, és különleges vendége, a prágai Buddha-Bar Hotel executive chefje, Lukáš Želechovský segítségével!

Buddha-Bar Thai Gourmet Week

  • A négyfogásos menü: 13.500 forint (+12% szervizdíj) (Az ételek külön is rendelhetők.
  • Első fogás: Tápióka chips citromfüves tengeri sügérrel
Tápióka chips citromfüves tengeri sügérrel

Tápióka chips citromfüves tengeri sügérrel (Buddha-Bar, Budapest)

  • Második fogás: Thai marhahúsos saláta pomelóval és chili dzsemmel, vagy Szent Jakab kagyló mogyorószósszal és koriander joghurttal.
Thai marhahúsos saláta pomelóval és chili dzsemmel

Thai marhahúsos saláta pomelóval és chili dzsemmel (Buddha-Bar, Budapest)

Szent Jakab kagyló mogyorószósszal és koriander joghurttal

Szent Jakab kagyló mogyorószósszal és koriander joghurttal (Buddha-Bar, Budapest)

  • Harmadik fogás: Bárány bélszín panang módra, vagy Ördöghal tamarind curryvel.
Bárány bélszín panang módra

Bárány bélszín panang módra (Buddha-Bar, Budapest)

Ördöghal tamarind curryvel

Ördöghal tamarind curryvel (Buddha-Bar, Budapest)

  • Negyedik fogás: Csokoládé mousse édes chiliszósszal
Csokoládé mousse édes chiliszósszal

Csokoládé mousse édes chiliszósszal (Buddha-Bar, Budapest)

  • S, hogy milyen a menü? Megkóstoltam Lukáš Želechovský valamennyi, a Thai Gourmet Hétre készített ételét és csak ajánlani tudom a Buddha-Bar tematikus hetét. Nekem a „Thai marhahúsos saláta pomelóval és chili dzsemmel” testesítette meg leginkább azt a fűszerezési filozófiát, ízlést, amelyet az ázsiai konyhákban szeretek. A hal is, a desszert is nagyszerű!

(Csíki Sándor♣)