TÖLTÖTT HOLD – ünnep a Hold utcai piacon (február 24-26.)

TÖLTÖTT HOLD – Jött a levél: “Sziasztok! Hétvégén jön az újabb rendezvény, a tavaly indított Töltött Hold Gasztrovíkend, melynek helyszíne a Belvárosi Piac. Háromnapos evőbuli belépő nélkül, vendégéttermek az ország minden részéből, termelők, borok, pezsgők, DJ péntektől vasárnapig a Hold utcában. (…) tényleg nagyon klassz vendégeink lesznek, ráadásul nyit a Stand25, a Haxen, és a pék Szabadfi Szabiék is a földszinten. Várunk mindenkit hétvégén!”

Második alkalommal szerveződik téli evőhétvége a Belvárosi Piacon, idén február 24-26. között kóstolhatunk bele jobbnál jobb vendéglők, termelők és a piaci üzletek izgalmas kínálatába. Az ingyenesen látogatható Töltött Hold Gasztrovíkend rendezvényen az ország neves és még kevésbé ismert, de jellemzően regionális, helyi alapanyagokra építkező éttermei, valamint vendégtermelők is részt vesznek. Megjelenik a

  • balatonfüredi-veszprémi Chianti/Baricska,
  • a békési Kira,
  • a kecskeméti Spaletta,
  • a hosszúhetényi Almalomb,
  • az Első Mádi Borház,
  • a pannonhalmi Viator,
  • a balatonfüredi Sparhelt,
  • keszthelyi Paletta,
  • a miskolci Végállomás,
  • a bázakerettyei Bonne Chance,
  • a debreceni IKON,
  • a budai hegyvidékről érkező Kis Bíró,
  • és a pestiesen olasz DIGÓ.

Vendégtermelők is érkeznek, jön

  • a Chilion (csilipaprikák),
  • Süss-Édes Élet (bonbonok, csokoládék),
  • Kárász Rita (szörp),
  • Batha-Porta (őrségi magolaj),
  • Stelázsi (sajtok, szalámik),
  • Vitéz Kürtös (kürtös kalács),
  • és a Vespresso utcai kocsijánál remek olasz kávék lesznek.

A bemutatkozás, vagyis a főzés és árusítás egy-egy közösségi standon történik, miközben a Piac állandó üzletei és vendéglátóhelyei is nyitva tartanak. A Séf utcája, a MoszkvaTér, a Buja Disznók, a Lakatos Műhely, a Steamboo, a KOBE Sausages, a Kandalló Market, a Fritu, a Sparhelt és a többiek megszokott választékuk mellett meglepetésfogásokkal is készülnek, a vendégkonyhák és termelők pedig téli ízeket hoznak piaci stílusban.

A Belvárosi Piac a Hold utcában

A Belvárosi Piac a Hold utcában

Új nyitásokra is számíthatnak a vendégek: a Michelin-csillagot szerzett, s a lyoni Bocuse d’Or világbajnokságon negyedik helyezett

  • Széll Tamás és csapata Stand25 néven nyit bisztrót a Piac földszintjén, a magyar konyhára építkezve.
  • Ugyancsak a lenti részen nyit a Haxen Market, akiket a Király utcából régóta ismerhet a közönség, s a piacon csülök többféle verzióban és kaisersmarni is lesz náluk.
  • A Panificio il Basilico leköltözött az emeletről, a fantasztikus pékáruk mellett szendvicsek és sok egyéb finomság is lesz február végétől.

A pénteken és szombaton 11:00-22:00 óra között, vasárnap pedig 11:00-18:00 óra között zajló, ingyenesen látogatható esemény már a Hold utcai bejáratnál kávéval, kürtös kaláccsal és pizzával fogadja az érkezőket. Bent az épületben pedig igazi nyüzsgő, pezsgős hangulatra számíthatunk a földszinten és galérián egyaránt.

Borozni és pezsgőzni is lehet majd,

  • remek tételekkel érkezik a Drop Shop,
  • és a Francois pultjai több helyen is kiszolgálják a vendégeket.

Péntek és szombat este 20:00 órától jön a happy market hours, meglepetésekkel, kedvezményekkel készülünk. Érdemes nálunk elkezdeni vagy befejezni az estét, a hangulatról pedig a balatonfüredi Kredenc Sound System és DJ Soulja gondoskodik.A piac üzemeltetője, Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft-ének köszönhetően fűtve lesz a csarnok, így a téli hideg sem lehet akadálya az estébe nyúló evés-ivásnak, ahogy az eddig is történt számos rendezvény ideje alatt.

Facebook: https://www.facebook.com/events/106600643166493/

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Chef, Fesztivál, magyar konyha, nemzetközi konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.