Gianni Annoni és Csíki SándorGOURMET FESZTIVÁL 2016 – Az idei Gourmet fesztivál közvetlenül a sikeres Bocuse d’Or Europe 2016 után kezdődött, így aztán a szakmának és érdeklődő közönségnek egyaránt volt, s ma, az utolsó napon, még van ideje és módja ezt is megbeszélni. Ahogy persze azt is, hogy az ezúttal példamutatóan csekély számú fanyalgó írást mi motiválhatta. A Gourmet persze, nem múlhat el eső nélkül, s ebből idén is kijutott bőven, bár sokan, mint én is

Prisztavok Zoltán (Kreinbacher Birtok, Somló)

Prisztavok Zoltán (Kreinbacher Birtok, Somló)

gumicsizmával vágtunk neki a fesztiválnak. Egyébként, Gerendai Károlynak minden bizonnyal érdemes lenne a világ aszály sújtotta régióiban terjeszkedni a Gourmet Fesztivállal. Alighogy elkezdődne, máris eleredne az eső. S, hogy a második képnek miért a somlói Krenbacher Birtok standjánál álló Prisztavok Zoltán fotóját választottam? Leginkább azért, mert a kiállítóknak, sajtónak, etc. oly’ lelkesen és kitartóan kínálták a pezsgőiket, hogy ezzel kiemelkedően hozzájárultak az esemény sikeréhez, és a jó hangulathoz.

A Gourmet Fesztivál 2016 képei

Csapody Balázs, Molnár Attila és Hamvas Zoltán

Csapody Balázs (Kistücsök, Balatonszemes) , Molnár Attila (Aranykaviár, Budapest) és Hamvas Zoltán (Onyx, Budapest. (Valamennyien a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai, tisztségviselői)

A második nap a Gourmet fesztiválon - napsütés

A második nap a Gourmet fesztiválon – ekkor még napsütés

Takács Gábor (Viator, Pannonhalma és Horváth Tamás (Borkonyha, Budapest)

Takács Gábor (Viator, Pannonhalma) és Horváth Tamás (Borkonyha, Budapest)

Kovács Lázárral az Anyukám mondta... (Encs) standjánál. Telefonál: László Árpád (Robinson étterem, Budapest)

Kovács Lázárral az Anyukám mondta… (Encs) standjánál. Telefonál: László Árpád (Robinson étterem, Budapest)

Molnár Andor cognac szakértő és Beöthy János borász (Csobánc)

Molnár Andor cognac szakértő és Beöthy János borász (Csobánc)

Rosenstein Róbert

Rosenstein Róbert

Molnár Attila (Aranykaviár, Budapest) és Kovács Lázár (Lázár séf)

Molnár Attila (Aranykaviár, Budapest) és Kovács Lázár (Lázár séf)

Kerekes Sándor (Király 100, Budapest), Bíró Lajos (KisBíró, Budapest) és Wolf András (Salon Restaurant, Budapest)

Kerekes Sándor (Király 100, Budapest), Bíró Lajos (KisBíró, Budapest) és Wolf András (Salon Restaurant, Budapest)

Wolf András, Vomberg Frigyes és Bicsár Attila

Wolf András, Vomberg Frigyes és Bicsár Attila

Borsos Gergely (Buddha Bar, Budapest) és fia)

Borsos Gergely (Buddha Bar, Budapest) és fia)

Borsos Gergely (Buddha Bar, Budapest) és fia

,,, és sikerült! Borsos Gergely (Buddha Bar, Budapest) és fia

Háttérben: Oláh J. Noémi és Borsos Gergely (Buddha Bar, Budapest)

Háttérben: Oláh J. Noémi és Borsos Gergely (Buddha Bar, Budapest)

Gianni Annoni fotóz

Gianni Annoni fotóz

Debreczeni Zita és Gianni Annoni (Trattoria Pomo d'Oro, Budapest)

Debreczeni Zita és Gianni Annoni (Trattoria Pomo d’Oro, Budapest)

Gianni Annoni, Raj Ráchel és Csíki Sándor

Gianni Annoni, Raj Ráchel és Csíki Sándor

Fördős Zé

Fördős Zé

Lakatos Márk és Prisztavok Zoltán (Kreinbacher Birtok, somló)

Lakatos Márk és Prisztavok Zoltán (Kreinbacher Birtok, somló)

A zárónap képei

Bernáth Dániel, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd (Anyukám mondta, Encs)

Bernáth Dániel, Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd (Anyukám mondta, Encs)

Litauszki Zsolt (Zsidai Group)

Litauszki Zsolt (Zsidai Group)

Selfie a főzőbemutató előtt Giannival

Selfie a főzőbemutató előtt Giannival és a közüönséggel

Kerekes Sándor (Király 100, Budapest)

Kerekes Sándor (Király 100, Budapest)

A Radvánszky család szerel (Király 100, Budapest)

A Radvánszky család szerel (Király 100, Budapest)

Folyik a rizottó és tészta bemutató Gianni QAnnonival

Folyik a rizottó és tészta bemutató Gianni Annonival

A Pataki testvérek (Pataki cukrászda, Érd)

A Pataki testvérek, János és Ádám (Pataki cukrászda, Érd)

Erhardt Zoltán (Erhardt, Sopron) és Molnár Attila (Aranykaviár, Budapest)

Erhardt Zoltán (Erhardt, Sopron) és Molnár Attila (Aranykaviár, Budapest)

Közben a vékonyra nyújtott 10-tojásos tészta is elkészült (Trattoria Pomo d'Oro, Budapest)

Közben a vékonyra nyújtott, 10-tojásos tészta is elkészült (Trattoria Pomo d’Oro, Budapest)

Gianni Annoni (Trattoria Pomo d'Oro, Budapest) és Debreczeni Zita

Gianni Annoni (Trattoria Pomo d’Oro, Budapest) és Debreczeni Zita

Erhardt Zoltán (Erhardt, Sopron)

Erhardt Zoltán (Erhardt, Sopron)

Takács Gábor és Gyurik Gábor (Viator étterem, Pannonhalma) , Macsinka János (Macok Bisztró, Eger)

Takács Gábor és Gyurik Gábor (Viator étterem, Pannonhalma) , Macsinka János (Macok Bisztró, Eger)

Balról: Katona Dániel (Sauska, Villány), jobbról: Lakatos Márk

Balról: Katona Dániel (Sauska, Villány), jobbról: Lakatos Márk

Edvin Marton, Wolf András (Salon Restaurant, Budapest) és Molnár Attila (Aranykaviár, Budapest)

Edvin Marton, Wolf András (Salon Restaurant, Budapest) és Molnár Attila (Aranykaviár, Budapest)

Osama Kutaini a sushik avatott készítőjével (Buddha Bar, Budapest)

Osama Kutaini a sushik avatott készítőjével (Buddha Bar, Budapest)

Prisztavok Zoltán (Kreinbacher Birtok, Somló) és Haris György (Mezzo, Budapest)

Prisztavok Zoltán (Kreinbacher Birtok, Somló) és Haris György (Mezzo, Budapest)

Sárközi Ákos kékben (Borkonyha, Budapest)

Sárközi Ákos kékben (Borkonyha, Budapest)

Néhány étel a sok jó közül…

Ombrina - Árnyékhal filé soave bormártással, csiperkével, fehér spárgàval. Gianni Annoni étele.

Ombrina – Árnyékhal filé soave bormártással, csiperkével, fehér spárgával. – Gianni Annoni étele (Trattoria Pomo d’Oro, Budapest).

Szarvas curry (Buddha Bar, Budapest)

Szarvas curry – Osama Kutaini étele (Buddha Bar, Budapest)

Hekk - Wolf András étele (Salon Restaurant, Budapest)

Hekk – Wolf András étele (Salon Restaurant, Budapest)

Tökfőzelék fasírttal - Pataky Péter étele - (IKON, Debrecen)

Tökfőzelék fasírttal – Pataky Péter étele – (IKON, Debrecen)

Csalános gnocchi toszkán vadraguval.

Csalános gnocchi toszkán vadraguval. – Gianni Annoni étele (Trattoria Pomo d’Oro, Budapest).

Lazacos-garnélás hot-dog spárgával (Erhardt étterem, Sopron)

Lazacos-garnélás hot-dog spárgával (Erhardt étterem, Sopron)

Frissen sült lepénykenyér, sonka sztracsatella (Anyukám mondta, Encs)

Alacsony hőmérsékleten, hosszan kelesztett, kemencében frissen sült lepénykenyér, sonka sztracsatella (Anyukám mondta, Encs)

Bombetta - Caciocavallo sajttal töltött tarja golyók, póréhagyma püré, barbera mártás. Gianni Annoni étele.

Bombetta – Caciocavallo sajttal töltött tarja golyók, póréhagyma püré, barbera mártás. Gianni Annoni étele (Trattoria Pomo d’Oro, Budapest)

  • … és még sok más étel is. Köszönöm a barátaimnak, hogy ezen a Gourmet Fesztiválon is kóstolhattam az ételeiket, boraikat, pezsgőiket.

Csíki Sándor♣