BUDDHA-BAR BUDAPEST – Thai Hét, és koktélfesztivál (2016)

Roman-Rizovatov, Thai-cocktail-festival, Buddha-Bar, BudapestBUDDHA-BAR BUDAPEST – A Buddha-Bar hotel Budapest Klotild palota nem először rendez tematikus ázsiai, ezúttal thai-hetet, különleges ételekkel, erre az alkalomra kreált koktélokkal. Számos alkalommal vehettem már részt ezeknek a heteknek a bemutatóján, s módom volt minden alkalommal megtapasztalni Ossama Kutaini chef tehetségét, és azokat a különleges, trendi koktélokat, amelyeket egy-egy külföldi Buddha-Bar Budapestre érkezett kiválósága, ezúttal a szentpétervári Roman Rizovatov készített. India és Kína után a Buddha-Barban az idei gasztronómiai

kalandozás következő állomása a világ egyik leghíresebb konyhájának otthont adó Thaiföld, áprilisban pedig japán.

Thai hét a Buddha-Barban

  • Helyszín: Buddha-Bar
  • Időpont: 2016. március 17-26.

A menü

A 4-fogásos menü ára: 13.500 Ft, de a fogások külön is megrendelhetők. Chef: Ossama Kutaini executive chef

  • Előétel: Marinált marhahúsos saláta yuzuval és savanyú uborkával
Marinált marhahúsos saláta yuzuval és savanyú uborkával Marinated Beef Salad with Yuzu and Cucumber Pickles

Marinált marhahúsos saláta yuzuval és savanyú uborkával (Marinated Beef Salad with Yuzu and Cucumber Pickles)

  • Leves: Tom Yum leves homárral
Tom Yum homárral, Lobster Tom Yum Soup, Buddha-bar, Budapest

Tom Yum homárral (Lobster Tom Yum Soup)

  • Főétel: Nyelvhal filé, feketecsalán salsa, vagy Bárány bélszín tamarinddal és sárga curryvel
Nyelvhal filé, feketecsalán salsa, Pla Phad Nam Mang-Sole Filet with Shisho Salsa, Buddha-Bar, Budapest

Nyelvhal filé, feketecsalán salsa (Pla Phad Nam Mang-Sole Filet with Shisho Salsa)

Bárány bélszín tamarinddal és sárga curryvel, Lamb Tenderloin with Tamarind and Yellow Curry, Budda-Bar, Budapest

Bárány bélszín tamarinddal és sárga curryvel (Lamb Tenderloin with Tamarind and Yellow Curry)

  • Desszert: – Ázsiai citromfüves tápioka ropogós kókuszos rizzsel
Ázsiai citromfüves tápioka ropogós kókuszos rizzsel, Sago Lemongrass with Crunchy Coconut Rice, Buddha-bar, Budapest

Ázsiai citromfüves tápioka ropogós kókuszos rizzsel (Sago Lemongrass with Crunchy Coconut Rice)

Roman Rizovatov koktéljai – Thailand meets Russia

Nos, ha valaki Magyarországon arra kíváncsi, hogy a világ koktélbűvészei éppen merre tartanak, miféle trendeket követnek, alakítanak, akkor legjobban teszi, ha a Buddha-Barba megy. Aligha akad hely hazánkban, ahol a koktélkészítésben elmélyült annyi nemzetközi szakember megfordulna, mint éppen itt. Lássuk, hogy Roman Rizovatov (Buddha-Bar, Szentpétervár) milyen orosz ihletésű koktélokat komponált Ossama Kutaini thai-stílusú fúziós ételeihez. (A koktélok 2016. március 26-ig kóstolható a Buddha-Barban.)

  • Mad Sand – Jim Beam Rye, Massandra portói, licsi, mangó nektár, licsi likőr, meggylé.
Mad Sand, Roman Rizovatov, Thai cocktail festival, Buddha-bar, Budapest

Mad Sand cocktail

  • Thai Russian – Kakaóbabbal infuzált José Cuervo Especial, citromfűvel ízesített kvasz, Kahlua, csokoládé bitter, kardamom bitter.
Thai Russian, Roman Rizovatov, Thai cocktail festival

Roman Rizovatov a Thai Russian koktél készítéséhez cseppfolyós nitrogént készít elő

  • Midday Fizz – Ribizlilevéllel és csipkebogyóval infuzált Gin, kaffir limelé, házi készítésű,  „Pillangóborsóval” infuzált Sake szóda, gyömbérszirup
  • Kho-Kho (alkoholmentes) – Friss grapefruit, koriander, maracujapüré, lime-lé, kókuszvíz, szóda

További információk és asztalfoglalás

  • 06 1 799 7302
  • restaurant@buddhabarhotel.hu

(Szerkesztette: Csíki Sándor♣, fotók: Pintér Árpád)

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Chef, Fesztivál, Italok
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.