DINING GUIDE 2016 – Év Étterme, TOP 100 magyar étterem

Dining Guide TOP 100 (2016)TOP 100 MAGYAR ÉTTEREM – 2016 február 29-én, hétfőn este a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megrendezett gálán, sok száz résztvevő jelenlétében adták át a Dining Guide díjait, az Év Étterme díjat. A Magyar Konyha szerkesztő bizottságának elnöke, Lévai Anikó, az előző évekhez hasonlóan három magyar termelőnek adott át díjat. Díjat kapott Sándor Tamás sajtkészítő, a hagyományos hegyvidéki sajtokat előállító Bükki Sajt (Mónusbél) képviselője, Balogh Nagy Erzsébet, keleméri juhtenyésztő

(Keleméri Báránykák) és Szabó György, a Györgytea (Bükkszentkereszt) alapítója. Ugyancsak február 29-én jelent meg a 2016-os Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz is, amelyet március elsejétől lehet megvásárolni az újságárusoknál. Az új, 100 pontos pontozási rendszert követő Étteremkalauz a TOP 100-as rangsor mellett további, több mint 200 étteremről és street food helyről tájékoztat.

A Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai (2016)

Fődíj (Év Étterme)

  • A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj – Onyx

Különdíjak

  • Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx
  • Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha, Sárközi Ákos, séf
  • Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter séf
  • Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA, Fehér Gábor séf
  • Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile, Kövér Gergely séf
  • Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola

Magyar Konyha – Az Év Termelője Díj

  • Sándor Tamás (Bükki Sajt, Mónusbél)
  • Balogh Nagy Erzsébet (Keleméri Báránykák, Kelemér)
  • Szabó György (Györgytea, Bükkszentkereszt)

A Dining Guide Étteremkalauz legjobbnak tartott, TOP 10 étterme

  • 92 pont – Onyx – Szulló Szabina és Széll Tamás séfpáros
  • 92 pont – Costes – Palágyi Eszter séf
  • 90+ pont -Borkonyha – Sárközi Ákos séf
  • 90 pont – Costes Downtown – Miguel Viera ésTiago Sabarigo séfek
  • 87 pont – Salon – Wolf András és Fekete Antonio séfek
  • 86 pont – Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
  • 85 pont – Arany Kaviár – Nyíri Szása és Kanász László, séfek
  • 84+ pont – MÁK – Mizsei János séf
  • 84 pont – Émile – Kövér Gergely séf
  • 83+ pont – Alabárdos – Kiss O’shea Dániel séf
Dining Guide Gála 2016 díjazottjai

Dining Guide Gála 2016 díjazottjai

  • Újdonságként, az idei kalauz szakmai értékelését egy 2 Michelin-csillagos olasz séf, Nicola Portinari (La Peca) személye is garantálta. Nicola Portinari titokban tesztelte a legjobbnak tartott húsz éttermet, s ezután döntött arról, kinek ítéljék oda a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját. Nicola Portinari munkáját a Dining Guide gálán is Gianni Annoni (Pomo d’Oro) segítette.

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: magyar konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.