OSCAR-DÍJ 2016 – Mit eszik Hollywood a 88. Oscar gálán?

rs_1024x819-160112073250-1024.88th-academy-awards-ChrisRockPR2_rgb88. OSCAR-DÍJ 2016 – Az Oscar-díjhoz a fogadás is hozzátartozik. Az Oscar ételeit pedig jó ideje már egy osztrák születésű szakácsra bízzák.  Ő pedig nem más, mint a fúziós konyha kaliforniai ágának fő-celebje, az újkori celeb-séfek öregapja. Osztrák is, kaliforniai is, sikeres is, ahogy a földije, Schwarzenegger is. Ő Wolfgang Puck a fúziós konyha egyik legtöbbet emlegetett úttörője, a Fúziós Kiáltvány (Fusion Manifesto) alkotója.

Puck 1949-ben, Wolfgang Johann Topfschnig néven látta meg a napvilágot.

Az ausztriai születésű Puck a formális francia technikák és az ázsiai- és kaliforniai hatású esztétika legmagasabb minőségű és legfrissebb alapanyagokkal való ötvözésével megváltoztatta az amerikaiak főzési és étkezési szokásait.”

– állt a Culinary Institute of America méltatásában, amikor 2008-ban „Az év séfje” címmel tüntetették ki. Az 1973 óta Los Angelesben élő Puck első jegyzett és őt is híressé tevő étele, a „gourmet pizza füstölt lazaccal és kaviárral”, amivel a „Spago”, a Puck-birodalom első étterme ismertté vált Los Angelesben.

Wolfgang Puck bevonulása egy korábbi (83.) Oscaron

Wolfgang Puck bevonulása egy korábbi (83.) Oscaron

Wolfgang Pucktól cseppet sem áll messze a show-biz, amit nem csak az előbbi, az Oscar Kormányzói Bálján készült fotó is mutat. A The Smurfs, azaz Hupikék törpikék 3D angol változatában  is éppen Wolfgang Puck adja Chef Smurf hangját.

A 88. Oscar 2016 teljes menüje (Wolfgang Puck Catering)

A menü az új kor szellemét is tükrözve glutén-mentes (GF), dió és mogyoró-mentes (NF), valamint laktóz-mentes (DF) ételeket is tartalmaz, külön megjelöléssel.

A Show előtt felszolgált falatok (Hors D’Oeuvres)

Currys csirke-saláta dió mazsola toasttal (DF)
Kínai csirkesaláta wonton crisp
Pörkölt vörös hummusz a jicama pálcikákkal (DF)
Füstölt lazac mousse, uborkán (NF)
Brioche crostini, Au Poivre bélszín (NF)
Paradicsom, feta és olíva nyárs (vegetáriánus, GF, NF)
Garnéla koktél (GF, NF, DF, kagylót tartalmaz)

1. és 2. szinten
Mini Burgerek
Vegyes pizzák
Tonhal tölcsérek

A bárban
Gyökérzöldség chipsek (Vegan,GF,NF,DF)
Házi készítésű burgonya chips (Vegan,GF,NF,DF)

A 2016 Oscars Governors Ball menüje

Hors d’Oeuvres

Fűszeres tonhal tartár, szezámos miso tölcsér (NF)
Mini burgerek, érlelt cheddar, remoulade-mártás (NF)
Füstölt lazac Oscar macesz (NF)
Pizza-válogatás (vegetáriánus, vegan, NF)
Grillezett érlelt cheddar, sült paradicsommal (Vegetarian, NF)
Avocado toast retekkel, tengeri sóval és ujjas citrommal (Vegetarian, NF, DF)
Helyi ricottával és saba-val töltött, grillezett füge (NF, GF, vegetáriánus)
Sertés húsos táska ponzu-val (NF)
Tarogyökér taco erdei gombákkal és salsa verde-vel (Vegan, NF, GF)
Ropogós BiBimBap (NF, Vegetáriánus)

Asztali tálak

Házi perec, pimento sajt (vegetáriánus, NF) x2
5-évig érlelt gouda (Vegetáriánus, GF, NF)
Parmezán sajt (Vegetáriánus, GF, NF)
Töltött tojás füstölt paprikával (GF, NF, DF) x2
Rozmaringgal pirított diófélék, cayenne, tengeri só és barna cukor (GF)
Fleur de Sel ropik (NF, DF)
Magvas lavash (NF,DF)

Poke, Sushi & kagyló, rák sziget
(kagylót, rákot tartalmaz, GF, NF, DF)

Kis tálak – meleg

Sült burgonya kaviárral (GF, NF)
Csirke pite, fekete zarvasgomba (NF)
Alma és zellergyökér leves fekete szarvasgombával (vegetáriánus)
Sült makaróni és sajt (NF)
Régimódi rizottó zöldborsóval, gombával és zöldborsó levelekkel (vegetáriánus, NF)
Wagyu oldalas, karfiol püré, arany mazsola és puffasztott thai rizs (NF)
Articsóka és sajtos agnolotti, téli fekete szarvasgomba (vegetáriánus, NF)
Doveri nyelvhal, édesburgonya, chili, narancsos miso vinaigrette (NF, GF)

Kis tálak – hideg

Baby cékla, Cara Cara narancsok, baby endívia, arugula és shallot inaigrette
Vágott saláta articsókával, spárgával, radicchio és fehérbabt (vegán, GF, NF)
Hűtött fehér szőlő és mandula gazpacho (Vegan, GF)

Csokoládé büfé

Caramel Oscars lollipop (GF, NF)
Csokoládés sütik (NF)
Kókuszos macaronok (NF)
Tőzegáfonyás habcsókok (rózsaszín színezék) (GF, NF)
Macaron torony (pisztácia, ibolya. mangó, csokoládé és málna) (GF)
Ropogós gyöngy csokoládé katedrális
Málna opera (NF)
Epres pillecukor (GF, NF)
Levegős banán/eper sajttorta nyalóka, fagyasztva szárított eperrel (NF)
Rumos “Baba Savarin” málna-zselé (NF)
Mini yuzu-torta (NF)
Fekete-csokoládés brownie (NF)
Tiramisu Push Pop (NF)
csokoládé-válogatás: bon-bonok, szeletek
Epres fehér csokoládé puffasztott rizs Rocher (NF)
Kalamansi gyümölcs pástétom (GF, NF)
Tejcsokoládés mogyoróvajas Ring Dings
Passion Fruit Mallomars (NF)
Citromos habcsók-torta nyalóka(NF)
Vanília-málna Religieuse (NF)
Csokoládé fountain

Vegán and Glutén-mentes falatok
Kókuszos Cupcake
Dupla-csokoládés cseresznyés sütik

Kis tányérok – Desszert

Csokoládés passion réteges szelet, csokoládés keksz, speculoos, banán fagylalt
Édes taco, pisztáciás babapiskóta, piaci cseresznye
Málnás panna cotta, Champagne kaviár, fehér csokoládés Décor
Vanília és forró fudge sundae

Az OSCAR 2016 számokban: 1500 vendég, 950 közreműködő, 3000 pohár, 6000 koktél-villa, 4000 kistányér

Az OSCAR 2016 catering számokban: 1500 vendég, 950 közreműködő, 3000 pohár, 6000 koktél-villa, 4000 kistányér

Az OSCAR 2016 catering számokban: 10 kg amerikai kaviár, 6,8 kg téli fekete szarvasgomba, 159 kg házi füstölésű lazac, 100 grillezett sajtos szendvics, 400 karfiol

Az OSCAR 2016 catering számokban: 10 kg amerikai kaviár, 6,8 kg téli fekete szarvasgomba, 159 kg házi füstölésű lazac, 100 grillezett sajtos szendvics, 400 karfiol

Az OSCAR 2016 catering számokban: 13 kg ehető aranyfüst (soknak tűnik!), 38 liter narancsos miso vinaigrette, 1000 kg 70%-os Fleur de Cacao csokoládé, 2400 palack Piper Heidsieck pezsgő, 2700 palack bor (Sterling)

Az OSCAR 2016 catering számokban: 13 kg ehető aranyfüst (soknak tűnik!), 38 liter narancsos miso vinaigrette, 1000 kg 70%-os Fleur de Cacao csokoládé, 2400 palack Piper Heidsieck pezsgő, 2700 palack bor (Sterling)

Oscar 2016

Oscar 2016

Wolfgang Puck (középen) és az Oscar -díj 2016 cateringjében segédkező csapata (Forrás: forbes.com)

Wolfgang Puck (középen) és az Oscar -díj 2016 cateringjében segédkező csapata

  • Jó étvágyat a Hollywoodba érkezett összes magyar jelöltnek! A Saul fia rendezőjének, főszereplőjének, s persze (az itthon maradt) a díszlet kategóriában ugyancsak jelölt Horváth Zoltánnak is, akivel a jelölt Mentőexpedíció (The Martian) című film foodstylistjaként szerencsém volt együtt dolgoznom.

A díjazottak teljes listája

Legjobb eredeti forgatókönyv: Spotlight
Legjobb adaptált forgatókönyv: A nagy dobás
Legjobb női mellékszereplő: Alicia Vikander (A dán lány)
Legjobb jelmeztervezés: Mad Max: A harag útja
Legjobb látványtervezés: Mad Max: A harag útja
Legjobb smink: Mad Max: A harag útja
Legjobb operatőr: Emmanuel Lubezki (A visszatérő)
Legjobb vágás: Mad Max: A harag útja
Legjobb hangvágás: Mad Max: A harag útja
Legjobb hangkeverés: Mad Max: A harag útja
Legjobb vizuális effektek: Ex Machina
Legjobb animációs rövidfilm: Bear Story
Legjobb animációs film: Agymanók
Legjobb férfi mellékszereplő: Mark Rylance (Kémek hídja)
Legjobb rövid dokumentumfilm: A Girl in the River
Legjobb dokumentumfilm: Amy
Legjobb rövidfilm: Stutterer
Legjobb idegen nyelvű film: Saul fia (Magyarország)
Legjobb eredeti filmzene: Ennio Morricone (Aljas nyolcas)
Legjobb eredeti betétdal: Sam Smith – Writing’s on the Wall (Spectre)
Legjobb rendező: Alejandro González Inárritu (A visszatérő)
Legjobb női főszereplő: Brie Larson (A szoba)
Legjobb férfi főszereplő: Leonardo DiCaprio (A visszatérő)
Legjobb film: Spotlight

Nemes Jeles László

Nemes Jeles László

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Amerikai konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.