Nagy Bordói Kóstoló NAGY BORDÓI KÓSTOLÓ, 2015 – Hazánkban a vörösborok kedveltsége megelőzi mind a fehér-, mind a rozé- borokét – legalábbis egyelőre, tehetjük hozzá a winelovers Nagy Bordói Kóstoló facebook oldalán álló megállapításhoz. „A kínálatban fontos szerepet játszanak a klasszikus bordeaux-i szőlőfajták, a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot. Ezek aromagazdagsága, potenciálja gyakran komplex, különleges minőségű tételekben ölt testet. A Bordó Blend programmal a bordeaux-i fajták, és

azok házasításából készült borokat helyezzük középpontba. Emellett a cabernet franc kiemelt bemutatását tervezzük, hiszen ez a fajta hazánkban nagy jelentőséggel bír: egyedi karakterével, fűszerességével fajtaborként is magára irányítja a figyelmet.

November folyamán, a hűvösebb idő beálltával a vörösborokra fókuszálunk, ezeken belül is elsősorban a nagytestű borok kedvelőinek igyekszünk a kedvében járni. A pincészetek, vendéglátóhelyek mellett a kereskedések, szaküzletek együttműködésére kiemelten számítunk, hiszen a karácsony közeledtével a bor ajándék szerepét is hangsúlyozni szeretnénk.

66 kiállító pincészet borai kóstolhatók

A Nagy Bordói Kóstoló jegyárai

  • Időpont: 2015. november 21., szombat 14:00-22:00
  • Helyszín: Corinthia Budapest, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 43.
Nagy Bordói Kóstoló, 2015. november 21.

Nagy Bordói Kóstoló, 2015. november 21.

(Szerkesztette: Csíki Sándor♣)