MENNYIRE MEGBÍZHATÓAK A RECEPTEK? – internet és recept

 

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: Vélemény, Videó
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MENNYIRE MEGBÍZHATÓAK A RECEPTEK? – internet és recept bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Mackóúr szerint:

    Alapból megbízhatatlanok a netes receptek!
    1. Hiányos az összetevők felsorolása, a készítés leírásánál előkerül váratlanul egy tojás, fokhagyma, vagy szalonna. Neves szakácsok által ellenőrzött anyagokban is gyakran előfordul.
    2. Hiányos a készítés módjának a leírása.
    3. Ami a legbosszantóbb, a mellékelt fotó nem a receptben ismertetett fogásról készült, ez már szándékos átverés!
    Valóban, több forrást kell összevetni, hogy kivédjük a hamis infókat!

  2. A fickó szerint:

    Szerintem nem az a legnagyobb baj, hogy megbízhatatlanok a netes receptek, hanem az, hogy zömük a régi rossz begyepesedett konyhatechnológiát terjeszti. “Gasztroblogger” A örömmel látja, hogy “gasztroblogger” B is pont úgy készíti, mint “gasztroblogger C – ugyanolyan rosszul, de azt nem tudja, hogy igazából csak a saját hülyesége nyer önigazolást a többiek által. Ha valaki nem úgy készíti, hanem éppenséggel jól, az nem számít, mert olyat keveset lát. Még mindig mindent szétfőzünk, szétsütünk, szétsózunk, túl lisztezünk, margarinozunk, pudingporozunk, leveskockázunk stb. Silány alapanyagokat használunk. Az alapanyagoknak például a zöldségeknek általában nincs fajtája stb. Vegyük példának a kedvencemet a krumplit, amely egy gombóc receptjében szerepel csak krumpliként, kezdő háziasszony honnan a fenéből tudja, hogy bizonyos fajtákból lehetetlen ehető gombócot készíteni, míg egyes fajtákból remekül elkészíthető, megint más fajtából sokkal könnyebb is lesz, mert pl. kevesebb lisztet igényel és állagra, ízre is jobb lesz. Ezt még sokszor a híres hazai séfek sem teszik meg, akkor miről beszélünk. Kifejezetten zavar, amikor nagy látogatottságú blogokon terjesztik a hülyeséget. Egyszer megfordult a fejemben, hogy valamilyen szinten azokat a blogokat, amelyekből a látogató valóban tanulhat, fejlődhet, mert megbízható, nem a sok sületlenséget terjeszti valamilyen szinten minősíteni lehetne. Persze ez eléggé kivitelezhetetlen sajnos és addig marad a sok hülyeség és a megbízhatatlanság. Sajnos azt kell látnom, hogy a külföldi gasztrobloggerek sokkal felkészültebbek, és megbízhatóbbak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.