SÜLT KARFIOL – A legjobb egészben sült karfiol (vega-étel)

surprisingly-healing-power-of-cauliflowerSÜLT KARFIOL – A sült karfiol jó dolog, az egészben sült karfiol ráadásul sexy is. A receptje egyszerű: az egész karfiol felszínét fűszeres keverékkel vonjuk be, majd az egész karfiolt a sütőben megsütjük. Az eltérések leginkább a bevonat összetételében és a sütési hőmérsékletben rejlenek. A sok lehetséges verzió közül következzen egy keleties, joghurtos marinádot használó pikáns recept, amihez vegyünk egy szép fej karfiolt, amit tisztítsunk meg a levelektől, torzsától,

ahogy egyébként is szoktuk. A sütőt melegítsük elő 210°C hőmérsékletre és készítsük el a marinádot. A marinádhoz keverjünk össze

  • 360 ml joghurtot
  • 2 evőkanál pirospaprikával,
  • 1 citrom reszelt héjával,
  • 1 evőkanál római köménnyel,
  • 1 evőkanál fokhagymaporral,
  • 1 evőkanál curry-porral,
  • 1 teáskanál fekete borssal,
  • 2 teáskanál sóval.

A joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét.

  • A maradék marinádot tegyük félre, tároljuk hűtőben: a következő 2-3 napban húsokhoz, halakhoz még felhasználhatjuk.

A fentiekben előkészített karfiolt tegyük sütőpapírral borított tepsire, majd a 200-210°C hőmérsékletű sütőben süssük mindaddig, amíg a felülete aranybarna nem lesz. Ez általában 30-40 prcet vesz igénybe. Ha megsült, 8-10 percig hagyjuk hűlni, s csak utána vágjuk fel. Salátával is kiváló vega étel.

Sült karfiol

Egészben sült karfiol (Fotó: Erin McDowell)

 Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: nemzetközi konyha, Recept
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

SÜLT KARFIOL – A legjobb egészben sült karfiol (vega-étel) bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Mészáros Katalin szerint:

    Ez egészen biztosan a fogamra való … egyszerű és nagyszerűa!!
    Csodálkozom magamon, hogy ez sohasem jutott eszembe, hisz’ az a típus vagyok, aki a lehető legkevesebb időt tölti a konyhában …

  2. Bogsán Gyula szerint:

    Kitűnő recept, ami gyorsan elkészíthető. Tapasztalatom szerint a sütési idő a karfiol nagyságától függően változik. Én kevés finom sót is szórok a torzsa helyére és azt fedem marináddal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.