LIDL BORVACSORA – francia borok bemutatója (2014)

SAM_8804LIDL BORVACSORA 2014 – Magyarországon, tavaly után másodszor fordul elő az, hogy egy élelmiszer-kereskedelmi áruházlánc, a Lidl, ilyen széles, egyben minőségi választékban mutassa be a francia borvidékek borait. Nemzetközi áruházláncként a Lidl-ben nem egyedi eset az, hogy egyes országok legjobb termékei más országokban is elérhetővé válnak. S, mielőtt a magyar borokat, indokolatlanul félteni kezdenénk, érdemes tudni, hogy a „Lidl a magyar beszállítókért” program

keretében a magyar termelők áruival – közöttük borokkal is – több európai ország Lidl üzleteiben találkozhatunk. Az áruházlánc a 2013-as évben, és idén is jelentős mennyiségben vásárolt és forgalmazott magyar borokat.

  • A Lidl 2014. szeptember 18-án kezdődött “Utazás a francia borok birodalmába” szlogenű kampányában számos kiváló ár/érték arányú francia bor vásárolható meg.

lidl-borok_francia_Slider_2

 Egy Lidl borvacsora képei (2014)

Az idei, a francia borok kampányhoz kapcsolódó Lidl borvacsorára a a Sofitel Budapest Chain Bridge hotel Paris Budapest éttermében került sor. Az ételsort a Sofitel francia séfje, Jeremy Cayron állította össze. A borokat a Lidl borait kiválasztó Kovács Antal sommelier, és segítője, Takács Alexandrosz töltötték poharainkba.

Takács Alexadrosz és Kovács Antal

A kóstolható borválasztél (Fotó: Darin Sándor)

Shallot hagymás kerti saláta, dió és szarvasgomba olajjal. Bor: Chateau Gros Chene 2013, Entre Deux Mers

Mediterrán halleves, klasszikus francia rouille croutonnal. Bor: Rosé d’Anjou 2013, Domaine des Richeres

Sült kacsamáj pirított brióssal, erdei gyümölcs emulzióval és Tokaji zselével. Bor: Chateau Saint Hubert 2011, Saint-Emilion Grand Cru

Filet mignon szarvasgombás burgonyapürével, baby-zöldségekkel és kucsmagomba mártással. Bor: Chevalier de Lascombes 2010, Margaux

Francia őszibarack és eper torta, vanília fagylalttal. Bor: Chateau Le Gris 2013, Loupiac

 Jeremy Cayron nagyszerű borvacsorát állított össze. A halleves és a kacsamáj különösen kedves volt számomra és a borpárosítások is remekül sikerültek. Profi konyha, megbízható teljesítmény, és persze, egy francia séftől elvárható borismeret. A Lidl borvacsora az idei esztendő emlékezetes eseménye volt.

A képen az est nekem leginkább tetsző bora: Chateau Saint Hubert 2011,  Saint-Emilion Grand Cru

Csíki Sándor♣

Be Sociable, Share!
A bejegyzés kategóriája: bor, Bor és étel párosítás, borász, Chef, Francia konyha
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.