2014 03 017BUDDHA BAR – THAI HÉT a Buddha Barban. A szokásos a’ la carte menü mellett egy hétig thai különlegességek is felszolgálásra kerülnek, Ossama Kutaini, a Buddha Bar séfjének stílusában. 2014. április 12-18. között érdemes felfedezni a thai konyhaművészetet! Április 12-18 között egy hétig, a Buddha-Bar étteremben az a’ la carte menü mellett egy teljes héten át Thaiföld a főszereplő. A menü mellé elegáns, tradicionális thai táncosok, kecses mozdulatokkal, ragyogó színekkel, és lágy ritmusokkal idézik fel Thaiföld hangulatát!

A thai hét menüje

  • Előétel:
  • Thai paradicsomos gazpacho, thai bazsalikommal
  • Főétel bento:
  • Halpogácsa citromfüves szósszal
  • Grillezett csirke pandan levélben
  • Marhahúsos thai tésztasaláta
  • Kacsa zöld curry mártásban jázmin rizzsel
  • Desszert:
  • Ropogós sült banán kókuszfagylalttal
  • Az ízletes és egzotikus menü ára: 7500 Ft/fő + 12% szervizdíj.

Hideg thai, paradicsomos gazpacho, thai bazsalikommal, nagyszerű ízekkel

A thai menü felülről fotózva

Az elbűvölő desszert, tempurában sült banánnal, fagylalttal, mogyoró mártással

Az est egyik ínyencfalatja az alkalomra sütött lótusz chips volt (balra a sütés előtti lótusz, a tányérban a már elkészült)

A Thai hét koktélja – Nang Songkran

Buddha-Bar Lounge – a koktélkirályság

A koktél készítését figyeljük

A thai hét menüjétől független koktélja Lakatos Viktor kreációja. A neve: a Nang Songkran.

  • Összetevői:
  • Hakkaisan Sake
  • Kwai Feh Licsi likőr
  • Hibiszkusz szirup
  • friss lime lé
  • thai chili

A Nang Songkran koktél hozzávalói

  • A nang Songkran koktélt sake pohárban szolgálják fel és banánlevéllel, chilivel, rózsaborssal, friss hibiszkusz virággal, lime-mal díszítik.

Nang Songkran koktél (Buddha Bar, Budapest)

  • Figyelem: Hamarosan egyedülálló tonhal metszési bemutató lesz a tokiói Buddha Bar séfjének közreműködésével, az étteremben. A hal egyenesen a tokiói halpiacról érkezik.

(A sajtóanyag alapján összeállította: Csíki Sándor♣)